Har en profesjonell fotballspiller bare revolusjonerte energibransjen?

0
429

Mathieu Flamini feirer vinne FA-Cupen med sitt Arsenal lagkamerater.
(Foto: joshjdss/flickr)

Når profesjonelle idrettsutøvere skjuler en hemmelighet, vi har en tendens til å anta at det er enten en ventende team overføring, en skade de har vært sykepleie, eller kanskje en brygge tabloid-skandalen. I henhold til et eksklusivt intervju med Britiske tabloidavisen The Sun, Mathieu Flamini, en fransk midtbanespiller for BRITISK fotball klubb Arsenal, har vært holdt ut på noe mye mer interessant:

I syv år har han hjulpet til med å kjøre et selskap som tar sikte på å erstatte oljen vi bruker i mange av våre dagligdagse produkter. Og han har ikke engang fortalte hans lagkamerater om det.

GFBiochemicals, som Flamini hjalp funnet sammen med sin venn og forretningspartner Pasquale Granata, har nettopp kommet ut av stealth-modus, og annonserte at det er det første selskapet i verden som kan masseprodusere levulinic syre, en bio-basert kjemikalie som kan erstatte oljen i alt fra legemidler og plantevernmidler til plast og personlig pleie. Biogasoline, biodiesel og jet drivstoff kan også produseres fra levulinic syre. Faktisk, sier GFBiochemicals, levulinic acid har blitt kåret av the U.S. Department of Energy som en av 12 molekyler som kan erstatte olje i alle dens former.

Allerede ansette 80 personer på sitt anlegg i Milano, og gi arbeid til en sum av 400 personer, GFBiochemicals tilsynelatende kan gjøre levulinic syre fra et bredt spekter av biomasse feedstocks, noe som betyr at det kan antakelig gjøre bruk av hva overflødig biomasse som skjer for å være mest konkurransedyktige prisene i markedet på den tiden.

Spørsmål, selvfølgelig, forblir.

Lave oljepriser er å sette presse på mange alternative energikilder — men særlig de som tar sikte på å konkurrere direkte med diesel, bensin og andre flytende brensel blir vesentlig påvirket. Forutsatt at Flamini startet sine investeringer, da vi alle var fretting om peak oil, hans økonomiske beregninger kan se absolutt annerledes nå at bensin er handel på under $2 gallon her i USA på samme måte, ankomsten av prisgunstige elektriske biler og busser (for ikke å nevne den tilsynelatende avta i interessen for kjøring blant tenåringer) tyder på at flytende brensel er ikke nødvendigvis den uunnværlig ingrediens i det moderne liv som de en gang var. Og til slutt, biodrivstoff er bare så bærekraftig som bærekraft av deres feedstocks — så Flamini og venner vil vise et levedyktig alternativ til mais, soya bønner eller urskog.

Når det er sagt, selv de grønneste av elektriske biler inneholder en forferdelig mye av plast. Så det ville være veldig kul faktisk om at plast ble gjort effektivt fra avfall, biomasse, ikke olje. Og vi er en lang vei fra elektrisk drevet internasjonal luftfart, så en bærekraftig flytende drivstoff er fortsatt en viktig prioritet.

La oss håpe at Flamini er venture lykkes. Det er sikkert kult å se en profesjonell idrettsutøver å sette sin rikdom til å arbeide for gode.