Kan Zika virus påvirke kjæledyr?

0
140

Vi lærer mer om hvordan Zika virus påvirker mennesker, men hvordan det kan påvirke hunder og katter er fortsatt ukjent.
(Foto: Beste hund photo/Shutterstock)

Den gang obskure Zika virus er nå å gjøre daglige overskrifter som det flater i flere land og helsemyndigheter rush for å komme med anbefalinger for å holde den fra å spre seg.

Vi vet at viruset er i hovedsak spredt av mygg. Bare om lag en av fem personer smittet med Zika viruset vil bli syk, ifølge Centers for Sykdom Kontroll og Forebygging, og selv da symptomene er vanligvis milde. Men sykdommen har vært knyttet til alvorlige misdannelser og andre store helsemessige problemer. Vi vet at det er av mest interesse for gravide kvinner, og det er minst ett tilfelle av det som spres ved seksuell kontakt.

Men vi vet ikke om våre dyr er i fare.

“Jeg tror, med mindre du snakker om pet-aper, som bør være ekstremt sjeldne tilfeller, så langt som hunder og katter, jeg vet ikke av noen som helst informasjon eller vitenskapelige studier på dette emnet,” sier Chris Barker, en forsker i School of Veterinary Medicine ‘ s Avdeling for Patologi, Mikrobiologi og Immunologi ved University of California, Davis. Barker studier
epidemiologi av mygg-overførbare sykdommer.

Av to vanlige mygg arter som spres Zika — Aedes aegypti og Aedes
albopictus
— den tidligere foretrekker å bite mennesker, og den sistnevnte har en bredere ganen. CDC forsker Roberto Barrera funnet at opp til 20 prosent av biter fra Aedes aegypti mygg i flere bygdesamfunn i Puerto Rico var på hunder.

“Sikkert er det potensial for en pet å bli smittet, sier Barker. “Hva vi
ikke vet er hva det betyr for helsen til dyret.”

Hvis en hund eller katt skulle bli smittet, og vi vet heller ikke om de kunne spre virus til mennesker.

“Hva
til slutt saken i forhold til om en pet ville spille en rolle i
overføring av hvor mye virus ville være i dyrenes blod,” Barker sier.

Selv om det har vært noen tilfeller av Zika overføres via mygg i Usa, myggen som er i stand til å overføre viruset lever i USA, Så en av de beste måtene å beskytte mennesker (og dyr) fra mulig smitte, er å praktisere god mygg kontroll på din eiendom.

“Å oppfordre folk til å begrense mygg produksjon fra sine egne
bakgårder, og de bør oppmuntre sine naboer til å gjøre det samme. Det er en av de beste tiltak
vi kan ta,” sier Barker. “Der har vi mygg, vi ønsker å gjøre alt vi
kan for å minimere mygg og begrense overføring av risiko.”