Terminsmarknaden: Varför de för roll och hur de passar in i det finansiella systemet

0
664

da-kuks/E+/Getty Images

Dessa dagar, investerare är stämningen i terminsmarknaden innan marknaden öppnar för att se om deras aktier kommer att bestå ännu en seger.

Det är inte bara spekulanter att nå för futures market crystal ball: Beslutsfattare i Finansdepartementet och Federal Reserve ser till terminsmarknaden för tecken på eventuella prisändringar på viktiga råvaror som olja och metaller. Ökar eller minskar i råvarupriser har direkt inverkan på inflationen, ett ämne av stort intresse att de som har ansvar för ekonomin.

Tyvärr, som alla prognosticators, futures marknader är ofta fel i sina beräkningar av framtida händelser.

Definitionen av terminer

I huvudsak, terminer är avtal som spekulerar om priset på en underliggande säkerhet. Den ena avtalsparten anser att värdet kommer att gå upp och den andra tror att det kan gå ner.

“De två parterna är överens om att betala eller erhålla skillnaden mellan det förväntade priset som när man går in i kontraktet och det faktiska priset på den underliggande (säkerhet) när avtalet går ut, säger Robert R. Johnson, Ph D., CFA, VD och koncernchef för American College of Finansiella Tjänster.

“Så, om terminspriset för Dow Jones Industrial Average är, säg, 1,900, skulle du köpa kontraktet, om du trodde Dow skulle vara över 1900 och sälja kontrakt och om du tror att Dow kommer att ligga under 1900”, säger han.

Ett exempel på hur terminsmarknaden fungerar

Brett är ansvarig för en stor godis företag. De flesta av bolagets vinst kommer från läckra choklad godis och priset på kakao är mycket relevant.

För att jämna ut vinster, Brett använder futures marknaden för att säkra priset på kakao i fall priset går upp i framtiden. Att tro att priset kommer att stiga, hon köper ett kontrakt för 10 ton av kakao på $2800 per ton löper ut i December.

Den nuvarande kassa priset på kakao är $2,799.

Innan avtalet löper ut i December, kassa-och terminspriser av kakao klättra upp till $2,900. Eftersom hon har ett avtal som gör det möjligt för henne att köpa kakao för mindre än den aktuella kontantpriset, Brett kan sälja kontraktet för en fin vinst. Detta kompenserar för ökningen av priset hennes företag kommer att betala för sin nästa sändning av kakao.

Gör terminer förutsäga framtiden? Typ av, ibland

Futures marknaden misslyckats med att förutsäga aktiemarknadens kollaps 2008. Och det gick inte att förutse spikar av inflationen erfarna mellan 2004 och 2008. Detta ledde tidigare ordförande för Federal Reserve Ben Bernanke att ingå i en 2008 tal att “det verkar rimligt … för att behandla prognoser av råvarupriser som erhållits från futures marknader, och därefter prognoserna samlade inflationen, som är mycket osäkra.”

Men det finns bevis för att terminsmarknaden göra förutsäga framtida priser för vissa tillgångar. En 2013 studie av ekonomer vid University of Wisconsin, Madison och University of Texas, Austin fann att energi terminer tenderar att vara mer korrekt om kommande energipriser än är marknader för andra varor. Att resultatet var i liten del på grund av det faktum att energi futures marknaden är väl etablerad, med många deltagare och massor av likviditet.

Studien fann också att den prediktiva typ av futures marknaden har minskat sedan början av 2000-talet.

Tidigare forskning, 2005, av ekonomer vid San Francisco Federal Reserve, fann att olja futures priser skulle kunna tyda på priserna i framtiden, främst på kort sikt, eftersom de ekonomer som en hypotes, det var mer likviditet på kort sikt futures marknader snarare än långsiktiga.

Tydligen, investerare inte vill gå ut på en lem genom att satsa på olja priser långt in i framtiden.

Ingen kan konsekvent förutsäga framtiden

När många investerare vill göra en affär runt en prisnivå, som alla som intresserar kan tyda på att det finns en samsyn om vad som kommer att hända under de närmaste månaderna och åren. Det kan vara automatisk, men det är inte alltid rätt.

“Från min erfarenhet, att konsensus är ofta rätt som det är fel, säger Martin Froehler, VD på Quantiacs, en plattform för kvantitativa strategier för handel.

Oavsett hur mycket information som deltagare i terminsmarknaden har de faktiskt inte kan förutsäga framtiden. Oväntade händelser blindside alla.

Hur konsumenterna använder information

Stora investerare som banker och fonder har ett ekonomiskt intresse av att när Fed agerar för att höja priser. Att köpa eller sälja 30-dagars fed-fonden futures är ett sätt att minska ränterisken. För alla andra, fed-fonden terminer kan fungera som en automatisk guide.

“Om du tror att Fed kommer att höja räntan i framtiden, skulle du sälja dessa terminer. Om du tror att Fed kommer lägre priser, skulle du köpa dessa terminskontrakt, säger Pete Mulmat, terminer expert och värd på Tastytrade Nätverk.

CME Group, som erbjuder 30-dagars-fed funds futures, tar det ett steg längre med sin FedWatch verktyg.

“I grund och botten, FedWatch Verktyg tar priset för fed funds futures på någon månad i framtiden (och) förvandlar den till en implicit ränta för styrräntan, säger Bluford Putnam, verkställande direktör och chief economist av CME Group.

Absolut ingen kunskap om terminsmarknaden krävs för att mäta känslan av marknaden. Kommer Fed att höja räntan vid nästa möte? Investerare kan titta på verktyg och snabbt se vad som investerare i futures marknaden tror kommer att hända.

Naturligtvis, allt kan ändras baserat på ett nästan oändligt antal ekonomiska omständigheter som skulle kunna ingripa för att ändra den aktuella banan.

“Futures kan vara en bra indikator på stämningen på marknaden, men de bör inte vara din enda källa för information, säger Charlie Shipman, managing principal vid Blå Köl Finansiell Planering i Weston, Connecticut.annonsRelaterade Länkar:

  • Pension investerar genom decennierna: Vad gör du i ditt 20s, 30s, 40s, 50s and 60s
  • Vad är rörelsekapital och hur räknar du ut det?
  • IRA investera för nybörjare: de Första stegen för nervös nybörjare

Relaterade Artiklar:

  • Definiera skulder och eget kapital
  • Bruttomarginal formel
  • Bästa aktiebrev

Sheyna Steiner omfattar investeringar, pension, CD-priser och andra ämnen för privatekonomi Bankrate.com. Hon är medförfattare, tillsammans med sju andra Bankrate reportrar och redaktörer, av “Framtida Miljonärer’ Guidebok.” Anslut med Sheyna Steiner på Google+ eller Twitter.

Bankrate.kom redaktionella korrigeringar politik

Inlagd: Feb. 5, 2016