De wetenschap van het zwaard slikken

0
2437

Een zwaard swallower op de 2013 Festival of Fools in Belfast. Zwaard slikken heeft veel van de geschiedenis en een aantal zeer bizarre records.
(Foto: tatchie/flickr)

Hoewel niet zo vaak als waren ze een eeuw geleden, professionele sword swallowers zijn nog steeds rond vandaag.

De “kunst” van het slikken van zwaarden verscheen voor het eerst in de geschiedenis in India 4000 jaar geleden als een heilige vaardigheid beheerst door fakirs en priesters. De kunst al snel doorgegeven aan de griekse en Romeinse culturen en vervolgens verspreid naar Oost-Azië, uiteindelijk te komen in Europa tijdens de jaren na 1200. Niet langer een religieuze rite, dan zwaard slikken werd strikt een evenement.

FOTO BREAK: 8 echte piraat havens en een bezoek waard

Begin in de 19e eeuw, de ontluikende medische wetenschap begon ook met behulp van de kunst in experimenten. In 1868, Dr. Adolph Kussmaul getest zijn nieuwe down-de-keel-endoscoop met behulp van sword swallowers als proefpersonen. Vandaag de dag, beoefenaars van de kunst worden gebruikt om te helpen bij het onderzoek, variërend van slikproblemen, trauma van de slokdarm en de andere delen van de keel.

De risico ‘ s van het zwaard slikken significant zijn. De meest voorkomende verwondingen variëren van problemen als minderjarige als keelpijn lekrijden van de longen, het hart of de maag. Verbazingwekkend, maar de dodelijke slachtoffers zijn bijzonder zeldzaam. 2006 artikel in de British Medical Journal citeert slechts 29 sterfgevallen sinds 1880 als gevolg van ongevallen tijdens de repetities of feitelijke prestaties.

Het aantal sword swallowers in de VS ontplofte in de eerste helft van de 20e eeuw als gevolg van de enorme toename in het aantal circussen, rondreizende carnavals-en variété-stadia. Begin in de late jaren 1950, echter, is het aantal van degenen circussen en carnavals sterk gedaald en vaudeville nagenoeg verdwenen. Sword swallowers verscheen op diverse geeft aan wanneer het nieuwe medium van de televisie kwam, maar de kunst ging in de buurt van uitsterven.

Terug in de schijnwerpers

Er is nu een hernieuwde poging om te populariseren zwaard slikken en meer jonge mensen stimuleren tot het nemen van de praktijk. De Sword Swallowers Association International (SSAI) werd in 2001 opgericht, maar de groep schat “er zijn minder dan een paar dozijn professionele sword swallowers actief uitvoeren van over de hele wereld van vandaag.”

Die paar professionals niet alleen uitvoeren, maar ook met elkaar concurreren voor world records. Vanaf September 2015, dit zijn de huidige world records:

  • Langste zwaard inslikken: 33 cm
  • De meeste inslikken in één keer (mannen): 52
  • De meeste inslikken in één keer (vrouwen): 24
  • De meeste door de mond en vervolgens gedraaid om de binnenkant van de keel: 24
  • De meeste opgeslokt door een enkele uitvoerder in één kalenderjaar: 3,782
  • Zwaarste object inslikken: 183 pond jackhammer
  • Heetste zwaard inslikken: 1500 graden Fahrenheit

En zelfs:

  • De meeste zwaarden ingeslikt terwijl geschorst ondersteboven van een helicopter zweven boven de Niagara Falls: 1

De kneepjes van het vak

Hoe wordt het gedaan? Hoe lang duurt het om te leren van de kunst? Het is niet zoals een goochelaar is geheim. De techniek heeft nooit verborgen van de nieuwsgierige publiek. Zwaard swallower Dan Meyer geschetst van het proces voor een februari 2015 uitgave van Time magazine. Hij zei dat hij eerst bewust onderdrukt zijn keel is slikreflex en daarna getipt terug, begint het verlagen van het zwaard achter zijn adamsappel en de voice box en in de maag, bewust ontspannen van kringspieren en de diverse automatische spieren langs de weg die hoofdzakelijk ontworpen om te stoppen met een persoon van de verstikking. Het kan tot zes jaar om met succes te leren hoe dit te doen.

Veel apprentice sword swallowers start met gebogen kleerhangers en geleidelijk hun weg naar een breder en langer objecten. Maar probeer dit niet thuis! Serieus. Niet.

Sword swallowers kan bijna uitgestorven, maar de SSAI is niet ontmoedigd. De missie op de website van de groep is hoopvol, waarin staat dat de “SSAI is een particuliere organisatie die gericht is op netwerken de laatste paar bestaande sword swallowers rond de wereld, het bevorderen van de dialoog tussen sword swallowers, het stimuleren van veilig zwaard slikken praktijken en technieken, en het behouden en het bevorderen van de kunst van het zwaard slikken wereldwijd.”

Inzet foto ‘ s: chippix/Shutterstock; Real Deal Foto/Shutterstock