Denne lille ørkenen mus kan overleve en skorpion sting, så spiser scorpion (Video)

0
1090

Den sørlige gresshoppe mus har utviklet en merkelig reaksjon på skorpion gift.
(Foto: KQED Vitenskap)

Den sørlige gresshoppe mus er en helt bedårende ball av lo som bor i Sonora-Ørkenen. Minst, det er søt til oss. Til Arizona bark scorpion, det er en aggressiv og farlig rovdyr.

Dette arter av scorpion sender hundrevis av mennesker til sykehus hvert år etter å ha levert en svært smertefulle stikk. Faktisk, det er den sterkeste svi av noen scorpion arter funnet i USA “Siden 2000, tre menneskelige dødsfall har blitt tilskrevet Arizona bark scorpion i Usa, alle i Arizona,” rapporter KQED.

Men den sørlige gresshoppe mus har kommet opp med en strategi for å takle smerten. I stedet for å forårsake langvarige smerter, scorpion er gift fører en kort ubehag og deretter nummenhet. Etter de første par stikk, musen føler ingen smerte og går inn for å drepe. Dette KQED Dyp Se videoen forklarer predator-byttedyr-forhold:

“Skorpion gift inneholder neurotoxins som mål natrium og kalium ion-tv, proteiner som er innebygd i overflaten av nerve-og muskelcellene, som spiller en viktig rolle i regulering av følelsen av smerte,” skriver KQED. “Å aktivere disse kanalene sender signaler ned nervene til hjernen…I mus, som er et spesielt protein i en av natrium ion-tv binder seg til scorpion er nervegift. Når bundet, nervegift er i stand til å aktivere sodium ion-kanal og sender smerte signaler. I stedet har helt motsatt effekt. Det slår ned kanalen, holde den fra å sende signaler, som har en lammende effekt for musen.”

Å studere hvordan den sørlige gresshoppe mus klarer å blokkere en så kraftig gift, har potensielle fordeler for mennesker. Forskere kan være i stand til å modellere medisiner etter kjemi brukes av musen, og skape smerte medisiner som har ingen bivirkninger.

Jaymi Heimbuch ( @jaymiheimbuch ) fokuserer på viltstell og dyr nyheter fra sin base i San Francisco.

 • Postet 1 dag 16 timer siden:

  4 måter å feire World Water Day

 • Postet 1 dag 19 timer siden:

  Florida er å måle sin invasive python problem av tonn

 • Postet 2 dager, 11 timer siden:

  5 spørsmål du bør stille deg selv før du tar en selfie med et dyr

 • Postet 2 dager, 15 timer siden:

  Glad Internasjonal Dag for Skog!