Det er ulovlig å ha en regn fat i Colorado, men som kan være i ferd med å endre

0
161

En regn fat er en enkel måte for huseiere å spare og gjenbruk av vann. Colorado er et gjensyn med beslutningen om å gjøre det ulovlig for beboerne å ha sitt eget fat.
(Foto: Denise Lett/Shutterstock)

Det er et ordtak i Colorado, og at “whisky er for drikkevann og vann for å bekjempe.” For en lang tid, state Rep. Jessie Danielson og flere av hennes lovgivende kolleger har kjempet for vann — eller, mer spesifikt, kjemper for retten til huseiere til å spare vann i regn fat. Det er en kamp de tror de er i ferd med å vinne.

Colorado er den eneste staten i land der det er ulovlig å ha en bolig regn fat.

Danielson av Wheat Ridge, og staten Rep. Daneya Esgar av Pueblo sponset et lovforslag i Colorado Lovgivende forsamling, Hus Bill 16-1005 (pdf), som ville tillate huseiere til å samle regn fra en bolig på taket. Regningen har gått staten Huset med overveldende tverrpolitisk støtte, og dens skjebne hviler nå med staten Senatet. Lovforslaget har flere viktige begrensninger. Man ville begrense huseiere til to regn fat med en samlet kapasitet på 110 liter. En annen oppgir at samlet inn vann måtte brukes for utendørs vanning på hus og eiendom.

“Jeg er optimistisk i forhold til at Senatet vil også sterkt støtte dette tiltaket,” sa Danielson. “Mitt oppdrett familie har vært forvaltere av Colorado vann i generasjoner, og vitenskapen viser regn fat er en vanlig følelse måte for huseiere til å spare vann,” sa hun. Huset godkjent den samme regningen siste året, og Senatets Landbruk Komiteen sendte det til Senatet etasje. Men, det døde på kalenderen der uten å komme til en etasje stemme.

Danielson mener resultatet av dette vil være annerledes dette året. Det er fordi hun og Esgar har jobbet med tidligere motstandere av regningen for å sikre dem hensikten er ikke å krenke noens vann rettigheter. “Vannet lovene i Colorado er komplisert,” Danielson sa. “Vi vil bare at folk skal være i stand til å ha et par av regn fat til vann sine tomater. Denne regningen er fornuftig for dem.”

Så hvorfor er Danielson optimistisk regnet fat innsats vil til slutt lykkes med dette året?

“Vi har jobbet med Colorado Farm Bureau, landbrukets organisasjoner og Hus medlemmer som var bekymret for at forslaget vil gå på akkord med vann rettigheter lover som vi har i Colorado,” Danielson sa. Disse tiltakene produsert to kritiske endringer som gir de fleste skeptikere med en forsikring om at regningen, hvis det blir lov, ikke ville krenke noens vann rettigheter. Endringene bidro til å bryte logjam i opposisjon til regn fat innsats. De fleste av de som var motstandere av lovgivningen er nå i støtte av regn fat regningen.”

Hvis Senatet går regningen, vil det gå til Gov. John Hickenlooper pulten. Det er for tidlig å vite hva som kan skje hvis regningen ikke passere begge kamre. “Sysselmannen ikke spekulere på regninger som de jobber gjennom den lovgivende prosessen — de kan endre seg dramatisk før de når sin skrivebord,” sa Kathy Grønn en talsmann for guvernøren. Hvis lovforslaget blir lov, ville det trolig være August før Colorado huseiere kan delta i resten av landet feste regn fat til sine downspouts.

Hvis du er interessert i utfallet av lovgivning, og du kan følge fremdriften av regningen gjennom Colorado sin lovgivning tracker.

Statlige og lokale forskrifter om regnvann høsting varierer, så sjekk med ditt lands lovgivning før du setter man opp på huset. (Foto: dmitrymoi/Shutterstock)

Regnvann i andre stater

Colorado er ikke den eneste stat med lover at adressen regnvann høsting. Oppføring av tørke og en rekke andre vann-forsyning bekymringer har bedt om en rekke andre stater til å vedta lover som påvirker bruken av regn fat, i henhold til Katie Meehan, en forskning som analytiker med Denver-baserte Nasjonale Konferansen av Statlige Lovgivere (NCSL), en non-partisan gruppe som overvåker landets state law-making organer.

Stater som lovgivere som har vedtatt lover som påvirker regnvann høsting er Arkansas, Arizona, California, Hawaii, Illinois, Nevada, North Carolina, Ohio, Oklahoma, Oregon, Rhode Island, Texas, Utah, Virginia, Washington og U.S. Virgin Islands. Mer informasjon om vann fangst lovene i disse landene er tilgjengelig på NCSL nettstedet.

Per 15. juli 2015, er det ingen andre land har lover eller forskrifter om høsting av regnvann, Meehan sa.

Texas og Ohio er blant de landene som har viet en betydelig mengde av hensyn til regnvann høsting og har vedtatt lover som regulerer praksis, Meehan sa. Texas tilbyr en omsetningsavgift avtaler om kjøp av regnvann høsting utstyr, la hun til, og peker på at både Texas og Ohio tillater en praksis for potable formål, noe andre sier ofte utelukke fra sine lover og forskrifter. Oklahoma bestått Vann for 2060 Handle i 2012 for å fremme pilotprosjekter for regnvann og gråvann bruk, blant annet vannbesparende teknikker. Noen stater selv fremme regnvann høsting med skattefradrag, Meehan påpekt.

Hvis en regn fat er på din liste over gjøremål, men det er alltid en god idé å sjekke inn på om samfunnet kan ha bestemmelser om regnvann fange. Tross alt, hva bevaring-minded huseiere mener er den riktige tingen å gjøre for miljøet kan ikke være det riktige i henhold til lokale forskrifter når det kommer til å samle regnvann.