Fotografer lage kamera av det aller landskap de fotografi

0
217

Fotografer Adam Donnelly og David Janesko bygge en av sine stedsspesifikke kameraer på stedet.
(Foto: Mario Casillas)

Når vi tenker på kameraer, vi vanligvis tenker på dyre og high-tech DSLR-kameraer. Eller kameraer i våre telefoner. Kanskje vi også tenke på vintage film-kameraer fra et par tiår siden, eller selv store format kameraer som brukes av mestere som Ansel Adams.

Det vi ikke tenker på er kameraer som er laget av materialer som finnes rett ved føttene våre. Men det er akkurat det som Adam Donnelly og David Janesko gjør. Duoen lager liggende bilder ved hjelp av kameraer bygget med materialer som finnes i selve landskapet de fotograferer.

Prosjektet er kalt stedsspesifikke Kameraer. Når de kommer til et sted de ønsker å fotografere, for eksempel en skog eller strand, de losse sin pakke av film og, vel, det er det. Resten av de materialer som trengs for å gjøre et fotografi er samlet inn, stablet opp i en struktur, og hullene som ville lekke lys er fylt med alt fra våt sand å søle til bladene. De har også finne et objekt i området som har en eksisterende teensy, perfekt runde hull, og det blir blenderåpningen for kameraet, hull der lyset kommer inn og skaper et bilde på filmen.

“På denne måten den fysiske komponenter i landskapet, tilbakemelding til karakteren av kameraet og den endelige fotografiet,” duo stater. “Kameraene er også stort nok til at en av oss til å passe inn. Vi fungerer som de mekaniske delene av kameraet, som lukkeren og film forhånd.”

Ta en titt på noen av kameraene de har bygget og den resulterende bilder laget med den midlertidige konstruksjoner.

Alamere Falls: kamera og bilde

Kameraet ble laget helt fra materialet som er funnet på stranden, og våt sand ble brukt til å fylle hull og blokkere ut lys. (Foto: Adam Donnelly og David Janesko)

Den midlertidige kamera ble brukt for å lage dette bildet av fossen. (Foto: Adam Donnelly og David Janesko)

Gazos Creek: kamera og bilde

Kameraet er laget av materialer som finnes rundt Gazos Creek. (Foto: Adam Donnelly og David Janesko)

Bildet er laget med et kamera bygget på stedet med funnet materiale. (Foto: Adam Donnelly og David Janesko)


Pescadero Creek: kamera og bilde

Et kamera som alle som går forbi ville trolig aldri antar er et kamera. (Foto: Adam Donnelly og David Janesko)

Bildet er laget med et kamera som ser i utgangspunktet ut som en haug av skitt og rusk. (Foto: Adam Donnelly og David Janesko)

Sierra Nevada: kamera og bilde

Kameraet i Sierra Nevada ble bygget med steiner, stokker og rusk fra skogbunnen. En hendig pekefingeren fungerer som linsedekselet og skodde. (Foto: Mario Casillas)

Bildet av en creek ‘ s banker laget med funnet-materialer kameraet. (Foto: Adam Donnelly og David Janesko)

Teamet har allerede stilt ut sine arbeider rundt San Francisco Bay-Området, inkludert Kala Art Institute, Santa Cruz Museum for Kunst og Historie, Rock-Papir-Saks-Kollektiv, og Rayko Bilde Center. Men nå er de klare til å utvide prosjektet til noe enda større.

Fotografer ønsker å ta sitt prosjekt på veien, bygge landskap kameraer langs Rio Grande-Riften for å dokumentere landskap som inneholder unike økologiske nisjer og en lang historie som en naturlig highway for både dyr og mennesker. Laget er for tiden å skaffe midler gjennom en Indiegogo kampanjen, slik at de kan komme seg ut på veien og gjøre noe helt unikt. De donerer til eventyr har en mulighet til å motta deres egen eksemplarer og andre belønninger for å gi støtte.

Stedsspesifikke Kameraer: Rio Grande Rift fra Matteus Brun på Vimeo.

Jaymi Heimbuch ( @jaymiheimbuch ) fokuserer på viltstell og dyr nyheter fra sin base i San Francisco.

 • Postet 1 dag 14 timer siden:

  4 måter å feire World Water Day

 • Postet 1 dag 17 timer siden:

  Florida er å måle sin invasive python problem av tonn

 • Postet 2 dager, 10 timer siden:

  5 spørsmål du bør stille deg selv før du tar en selfie med et dyr

 • Postet 2 dager, 13 timer siden:

  Glad Internasjonal Dag for Skog!