8 schokkende feiten over elektrische paling

0
1010

Elektrische paling zijn schokkend krachtige wezens.
(Foto: Stacey Newman/Shutterstock)

Als je kennis van elektrische aal is beperkt tot wat je hebt gezien in cartoons of films, zouden we niet worden geschokt. Deze vreemde dieren zijn een rare prestatie van de evolutie. Je denkt misschien Hollywood heeft overplayed de elektrische aal capaciteiten, maar het is echt een schepsel te voorkomen. Hier zijn acht feiten om het record recht over elektrische paling — en waarschijnlijk schrik je een beetje!

Elektrische paling niet paling

Verrassing! Ondanks de aal-achtige uitstraling en de misleidende algemene naam van deze Zuid-Amerikaanse vissen is een soort van knifefish en is nauw verwant aan de meerval. Het is een wetenschappelijke naam is veel meer fitting: Electrophorus electricus. De elektrische aal is een excentrieke dieren dat het heringedeeld meerdere malen. Wetenschappers eindelijk geland op te zetten in zijn eigen geslacht, Electrophorus.

Elektrische paling leveren nogal een schok

Noot van de redactie: we krijgen Soms het verkeerd, en dit is een van die exemplaren. Als u het lezen van een eerdere versie van dit verhaal, en je weet dat we schreven een elektrische paling levert een schok vijf keer krachtiger is dan een standaard AMERIKAANSE stopcontact. Klinkt indrukwekkend, maar het is niet waar. Rhett Allain op Science Blogs doet een groot werk van uit te leggen waarom wij (en vele anderen, blijkt) kreeg doorgeslagen: Het is de verwarring tussen elektrische spanning (uitgedrukt in volt), het vermogen (uitgedrukt in watt) en de stroom (gemeten in ampère).

Het is waar dat je moet echt niet gaan rond steekt je vinger in een stopcontact, noch moet u proberen om de knuffel met een elektrische paling. Maar de echte getallen zijn niet zo hard als we oorspronkelijk gespeld. Een stopcontact heeft een maximaal vermogen van 1.200 watt; tijdens een aanval, een paling is in staat ongeveer 500 watt. Als Allain uitgelegd (veel beter dan konden we:

Een elektrische paling heeft meerdere cellen langs zijn lichaam dat het maken van een verandering in het potentieel van meer dan 500 volt. De typische huidige geproduceerd in een elektrische paling aanval is rond 1 amp.
500 volt zou hetzelfde potentiaal als over 330 D-cel batterijen met elkaar verbonden. Een typische twee-batterij van de zaklamp kunnen gebruik maken van een stroom van ongeveer 1 amp. Echter, omdat de paling heeft een veel groter potentieel verschil, de gevolgen kunnen ernstig zijn.

Het is niet per se een schok dat kan de dood van een persoon, en aanvallen op mensen zijn zeldzaam, maar een ontmoeting zou kunnen leiden tot de dood.

“Hoewel er weinig gedocumenteerde gevallen van mensen die sterven van een elektrische paling en schokken, het zou kunnen gebeuren. Een enkele schok kon onbekwaam een persoon lang genoeg om hem of haar te verdrinken, zelfs in ondiep water. Meerdere schokken kan leiden tot een persoon om te stoppen met de ademhaling of ga naar hartfalen,” op basis van Hoe het Spul Werkt.

Elektrische paling gebruik maken van deze mogelijkheid, niet alleen om te jagen, maar ook om aanvallers af te schrikken. De vissen hebben geleverd schokken zo krachtig dat ze vermoord paarden, en er is zelfs een video van een schokkend daylights van een kaaiman (waarschuwing voor degenen die gevoelig zijn):

Elektrische palingen leggen hun eieren in de nesten van speeksel

In wat een van de meest vreemde en grove vormen van ouderschap, mannelijke elektrische paling zal het maken van een nest van spugen in die vrouwtjes leggen duizenden eitjes. Een gemiddelde van 1200 baby paling uitkomen van het nest bewaakt. Zowel de mannelijke en vrouwelijke stok rond het beschermen van hun nakomelingen tot de jongen worden ongeveer 4 tot 6 cm lang.

Elektrische paling zijn mond-breathers

Een andere aanpassing voor het modderig en slecht zuurstofrijk water waarin ze leven is dat elektrische paling niet vertrouwen op hun kieuwen om te ademen. Ze krijgen ongeveer 80 procent van de zuurstof door het drinken met grote slokken lucht op het oppervlak van het water. Inderdaad, als een elektrische paling wordt de toegang geweigerd wordt aan de lucht op het oppervlak, het zal sterven.

Elektrische paling gebruik van hun elektrische lading, zoals een radar systeem

Aangezien de elektrische palingen leven in modderig water, hun gezichtsvermogen is niet geweldig. Waarom zou evolueren uitstekende visie als je het niet kan gebruiken? Maar ze kunnen gebruik maken van hun elektriciteit te “zien”. Deze vissoort die gebruik zal maken van kleine pulsen ten prooi te vinden. Na het leveren van een schok naar hun prooi, de paling zal het volgen van het elektrisch veld als een radar, zeroing in op hun wilsonbekwame prooi zonder zicht of aanraking.

Volgens 2015 een onderzoek door wetenschapper Kenneth Catania dat keek naar deze mogelijkheid voor de eerste keer, “elektrische vissen gebruik maken van high-voltage gebruiken als een wapen en voor een nauwkeurige en snelle electrolocation van snel bewegende prooien en dirigenten. Hun snelheid, nauwkeurigheid en hoge-frequentie pulse rate zijn denken van vleermuizen met behulp van een ‘terminal voeden buzz’ te volgen insecten.”

Deze video vertelt meer over de manier waarop elektrische vissen jagen met hun opwindende systeem:

Elektrische paling te kruipen om zich te concentreren op hun schokkende bevoegdheden

Catania ook gevonden paling gebruik van een slimme strategie te hanteren snel of lastige prooi. Als ze eenmaal beet op zijn prooi, ze kronkelen, het vasthouden van de prooi in de buurt van hun staart. Deze strategie verhoogt de schok van de prooi krijgt.

Forbes meldt:

Curling verhoogt een paling elektrische veld te activeren harde en snelle contracties in de prooi, wat leidt tot vermoeidheid van de spieren. Prooi zijn dan te moe om de strijd en ontsnappen – de dieren zijn volledig verlamd. Na het bijten van zijn prooi, een paling beweegt zich rond het lichaam van het slachtoffer, zodat het uitgegroeid tot ingeklemd tussen de predator ‘ s head en de tail – de positieve en negatieve polen van een elektrisch veld. Dit maneuvre zal het versterken van de spanning ervaren door de prooi door het brengen van de twee polen dichter bij elkaar, waardoor het roofdier voor het uitvoeren van een ‘dipool aanval’. Door middel van metingen met behulp van elektroden in nep prooi, Kenneth Catania heeft gevonden dat de krullen op zijn minst verdubbelt de kracht van een paling’ schokken.

Elektrische paling zal sprong uit het water te vallen

Als al deze informatie over hoe krachtig en slim elektrische vissen zijn niet zenuwslopend genoeg, een nieuwe studie toont ze sprong uit het water te vallen voor roofdieren. Dat klopt, ze blijven niet alleen onder de oppervlakte.

Bij de omgang met elektrische vissen met een net op een metalen staaf, onze favoriete electric eel onderzoeker Catania gemerkt dat de paling zou een aanval op de staaf als het naderde, longeren uit het water te raken met elektrische schokken. In een serie van experimenten, Catania besefte dit is niet gewoon een hersenloze longe, maar een strategie.

“Catania gemerkt dat de elektrische paling coördinatie van hun sprongen met salvo’ s van high-voltage pulsen… [B]y springen, de paling geleidelijk elektrificeren van grotere delen van de gedeeltelijk onder het doel.”, meldt National Geographic.

De paling zelfs buig hun hals om in contact te blijven met de doelgroep, zorgen voor wat predator ze verdedigen tegen voelt hun volle toorn. Kijken naar het gedrag in actie in deze video van de studie:

De theorie is dat deze strategie is nuttig als de paling zitten in kleine vijvers tijdens het droge seizoen en hebben een bijzonder hoog nodig om zich te verdedigen tegen de grond of semi-aquatische roofdieren zoals, je raadt het al, de kaaiman.

Elektrische paling kan oplopen tot meer dan 8 meter in de lengte

Nu dat je weet hoe sluw en effectief hun jacht strategie is, we dachten dat we zouden gooien in dit laatste feit, maar om volledig te verschrikken. Acht. Voeten. Lange. Wil je waarschijnlijk niet te gaan zwemmen in electric eel grondgebied van elk moment snel.


38


8


1

Jaymi Heimbuch ( @jaymiheimbuch ) richt zich op het natuurbehoud en het dier nieuws vanuit haar thuisbasis in San Francisco.

 • Gepost 3 dagen, 23 uur geleden:

  Zwaardvis smeren zichzelf in met olie te winnen snelheid

 • Gepost 4 dagen, 23 uur geleden:

  Bijen hebben moeite foerageren wanneer luchtverontreiniging stijgt

 • Gepost 5 dagen, 18 uur geleden:

  Hoeveel weet u over de koraalriffen?

 • Gepost 6 dagen, 18 uur geleden:

  Hoeveel weet u over de bizon?