8 skipsvrak som kunne synke miljø

0
346

Olje fortsetter å sive ut av det nedsenkede USS Arizona 75 år etter at den sank i angrepet på Pearl Harbor.
(Foto: Ron Cogswell/flickr)

I juli 1953, en stål-avskallet lastebåt som heter Jacob Luckenbach seilte ut av San Francisco harbor bærer krigen forsyninger på vei til Korea, inkludert 457,000 liter bunkersolje. Mindre enn 20 km utenfor Golden Gate Bridge, og det kolliderte med et annet skip, Hawaii-Pilot, og sank i Mexicogolfen av Farallones.

Det var en uheldig og kostbart ulykken, men alle mannskaper var trygt overført til Hawaii-Pilot, og alle trodde at Jakob Luckenbach ville ligge stille på havbunnen før det ble slutt korrodert bort av elementer og tid.

I 1970-årene, skjønt, Californias central coast begynte opplever mystiske intermitterende oljesøl som igjen hundrevis av olje-dekket sjøfuglene sliter på strendene. Den underlige søl fortsatte, noe som resulterer i dødsfall av mer enn 50 000 fugler mellom 1990 og 2003.

I 2002, etter gjennomgåelse fuglene stier og studere havstrømmer, den skyldige ble endelig plassert. Langt fra hviler fredelig i sin våte grav 180 meter under overflaten, Jacob Luckenbach hadde vært lekker olje i mange år, anslagsvis en 300 000 liter eller mer.

I løpet av sommeren 2002, og den AMERIKANSKE kystvakten foretok en skremmende 10-måned, $20 millioner oppgave å suge ut det gjenværende olje fra senket skipet. Imidlertid, fordi oljen ble finnes i mer enn 30 som er vanskelig å nå avdelinger, team av dykkere hentet bare om lag 100.000 liter. Anslagsvis 29,000 liter måtte være forseglet inne i skipet i håp om at det ville være på plass.

Problemet vrak


Det er svært sannsynlig at noen sunkne skip av AMERIKANSKE kysten kollektivt, inneholder millioner av liter olje. Som korrosjon spiser bort på sine tanker, vil de nesten helt sikkert begynner å lekke eller allerede har. (Foto: Jung Hsuan/Shutterstock)

Rundt 20.000 skipsvrak kullet AMERIKANSKE farvann, men de fleste ikke utgjør noen trussel fordi olje har allerede sølt ut, de har aldri gjennomført noen til å begynne med eller skip har forfalt fordi de var laget av tre eller andre mindre holdbare materialer.

Men et par sunkne skip langs Amerikanske kysten, som Jakob Luckenbach, fortsette å holde tjenestemenn opp om natten fordi det er svært sannsynlig at de kollektivt, inneholder millioner av liter olje. Frykten er at de vil nesten helt sikkert begynner å lekke eller allerede har — som korrosjon spiser videre inn i deres tanker.

Tenk deg dusinvis av sunkne skip i stand til sakte å slippe så mye olje som høy-profil utslipp som i 1989 Exxon Valdez-katastrofen, som helte mer enn 11 millioner liter i Alaska ‘ s Prince William Sound. Og det bare i USA, mer enn 8,500 potensielt farlige skipsvrak finnes rundt om i verden som kan inneholde opp til 6 milliarder liter olje, ifølge en rapport 2005.

I et forsøk på å få en hånd på den tikkende bomber under usas farvann, National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) har utgitt en rapport i 2013 med en liste over 87 forverrede sunkne skip det mener dag den største olje forurensning trussel. NOAA blinket ut 36 av disse sunkne skip som høyere prioritet risiko på grunn av deres alder, hvor mye olje de en gang båret og deres potensial til å skape miljømessige kaos på kystnære områder og det marine liv. Blant de potensielle lovbrytere er Jacob Luckenbach og flere tankskip torpedert av tysk U-båter (ubåter) langs Atlanterhavet og Gulf-kysten under andre Verdenskrig. Håpet er at myndighetene vil lage beredskapsplaner for å enten regelmessig overvåke alle 87 vrak eller gi dem videre (den nøyaktige plasseringen av noen ikke er kjent) til å tenke ut måter for å fjerne olje eller håndtere lekkasjer.

Som for å understreke alvoret i problemet, personalet fra International Bird Rescue i desember i fjor utvinnes ni nye oljet sjøfugl fra Californias strender. Lab tester avslørte oljen kom fra (du gjettet det) Jacob Luckenbach, tilsynelatende lekker igjen etter å ha blitt forseglet 14 år siden.

Her er et utvalg av syv flere skipsvrak som enten er kjent olje leakers eller kan bli snart.

Gulfstate

Heter den høyeste risiko vraket på NOAA ‘ s liste, tanker Gulfstate ble torpedert av en tysk U-båt i April 1943, og sank 2,900 meter under havoverflaten, utenfor Florida Keys. Mer enn 40 medlemmer av besetningen omkom.

Skipet, som var på vei fra Galveston, Texas, til Portland, Maine, har aldri blitt funnet, men forskere bekymre deg, det kan fortsatt inneholde en god del av 3,5 millioner liter bunkersolje det var bærer. Et utslipp ikke bare truer Florida korallrev og livet i havet, men også kystsamfunn, og så langt nord som Nord-Carolina Outer Banks. NOAA har anbefalt fartøyet være plassert for å fastslå tilstand, og finn ut hvor mye olje (hvis noen) som fortsatt er inne.

USS Arizona


USS Arizona Memorial sitter rett over den sunkne battleship i Hawaii, Pearl Harbor. (Foto: Everett Historiske/Shutterstock)

På morgenen den Des. 7, 1941, USS Arizona ble bombet og sank ned i en overraskelse Japanske angrepet på Pearl Harbor. På den tiden, det var lastet med 1,5 millioner liter bunkersolje. Selv om mye av drivstoff gikk tapt i den brennende eksplosjon som drepte 1,177 sjømenn og Soldater om bord og brent for to og en halv dager, anslagsvis 500,000 liter forbli inne.

Faktisk, Arizona-innholdet er sakte siver inn i havnen — mellom to og ni liter om dagen. Oljen er synlig på vannoverflaten på USS Arizona Memorial på den Hawaiiske øya Oahu, og besøkende har kalt det “black tears”. Eksperter mener det er bare et spørsmål om tid før den 75 år gamle skipsvraket korroderes nok til å slippe hele belastningen. National Park Service og andre statlige etater er studert frekvensen av olje lekkasjer og hull forringelse, men er fortsatt motvillige til å tukle med Arizona fordi det er ansett som en krig grav.

Argo

I oktober 1937, tanken lekter Argo sank i Lake Erie nordøst i Sandusky, Ohio, under en voldsom storm. Lastet med over 200.000 liter råolje og benzol (petroleum destillatet brukt som drivstoff), vraket ble ikke funnet i nesten 80 år. Og i løpet av den tiden, det var gjentatte rapporter om en fet glans på vann i nærheten av der det sannsynlig sank. For denne grunn, NOAA inkludert Argo på sin liste, rangeres de mest risikable av fem vrak i de Store Sjøene.

I August i fjor, et forlis hunter endelig ligger den Argo, og rapporterte en sterk lukt av løsemiddel i området og misfarging på vannoverflaten. I November, kystvakten dykkere bekreftet det fortsatt finnes olje-og var lekker benzol. Mannskaper fjernet det som var igjen, men testene er løpende for å avgjøre om sedimenter på sjøbunnen er forurenset og om opprydding vil være nødvendig.

Joseph M. Cudahy


Joseph M. Cudahy var en 430-fot lange tanker, bygd i 1921. (Foto: /Courtesy of U.S. Coast Guard

I Mai 1942, Joseph M. Cudahy ble torpedert av en tysk U-båt i Mexicogolfen om 125 km vest av Naples, Florida. Tanker, reiser fra Texas til Pennsylvania, gjennomført mer enn 300 000 liter olje. Det brant og sank, drepte tre offiserer og 24 verden. De resterende 10 besetningsmedlemmer ble reddet.

Et vrak antas å være Joseph M. Cudahy hviler på havbunnen noen 145 meter nedenfor der hvor det angivelig gikk ned, selv om sea-life-encrusted tanker har aldri vært positivt identifisert. Dykkere og båtfolk har sett på overflaten olje treffer der i år, som blir ofte verre etter stormer, og etter ymse skriv synlig vrak. NOAA heter Joseph M. Cudahy en av 17 sunkne skip som bør videre vurderes for å bestemme hvor mye olje er fortsatt om bord, og om å hevert det ut.

W. E. Hutton

Ett skip NOAA ikke inkluderer er på sin liste (men trolig bør ha) er den W. E. Hutton. I juli 2014, kystvakten mottatt et anrop fra en Nord-Carolina fiskeren som rapporterte at de hadde sett “svarte klumper” som steg opp mot havoverflaten, og en fet glans flere miles offshore i Cape Lookout. En viadukt i området bekreftet tilstedeværelse av olje — sannsynligvis kommer fra en nedsenket steam-drevet tanker kalt W. E. Hutton, som ble torpedert utenfor kysten av North Carolina av en tysk U-båt i Mars 1942.

NOAA tidligere hadde besluttet tanker trolig ikke lenger inneholdt 2,7 millioner liter fyringsolje det var transport fra Texas til Pennsylvania når det sank. Imidlertid, etter at fisherman ‘ s discovery Coast Guard dykke mannskap ligger en finger-store hull i rustdannelse hull som var virkelig lekker olje. Hullet ble reparert, men ingen vet hvor mye olje allerede hadde sølt ut i havet eller hvor lenge. Den forseglede tanker skal kontrolleres regelmessig, og hvis det begynner å lekke igjen, oljen kan være fjernet.

Coimbra

Tanker Coimbra, med mer enn tre millioner liter smøreolje bundet til England fra New York, ble torpedert av en tysk U-båt i januar 1942. Det brakk i tre deler og sank utenfor kysten av Long Island. Eksplosjonen var så massive at innbyggerne i Hamptons noen 27 kilometer unna kunne se flammene ut på havet. Kapteinen og mer enn 30 besetningsmedlemmer døde.

Til tross for den voldsomme eksplosjonen som trolig brent bort mye av skipets olje-cargo, det har vært flere mystiske oljesøl og tilfeller av tjære baller vasket i land på Long Island strender over år. Mange eksperter mener Coimbra er den sannsynlige årsaken og kan fortsatt inneholde over en million liter olje.

For denne grunn, NOAA rangerer nedsenket fartøyet blant de 36 høyest risiko vrak og tatt det på sin liste over 17 sunkne skip som har behov for videre evaluering.

Edmund Fitzgerald


Den Edmund Fitzgerald ble bygget i 1958 og var 729 meter lang. (Foto: Greenmars/Wikimedia Commons)

Det tragiske forliset av Edmund Fitzgerald under utarbeide en storm på Lake Superior i 1975 ble udødeliggjort av singer/songwriter Gordon Lightfoot i sin hit, “Vraket av Edmund Fitzgerald.” Den fraktebåt, bærer 26,000 tons of iron ore pellets fra Superior, Wisconsin, til Detroit, Michigan, brakk i to (antagelig fra gigantiske bølger og storm-force, 70 kilometer-per time vind) og sank på 530 meter med vann. Det var ingen nødanrop, og likene av alle de 29 medlemmer av besetningen ble aldri funnet.

Den Edmund Fitzgerald er en av de fem Store Sjøene skipsvrak på NOAA ‘ s liste over potensielle trusler. Det er klassifisert som et medium for forurensning risiko og ingen olje lekkasjer noen gang har vært rapportert, men mange eksperter bekymre deg, det kan fortsatt inneholde mer enn 50 000 liter av den svært ødeleggende tung-klasse fuel oil brukes til å drive den.