Detta featherless pingvin bär en egen våtdräkt

0
380

Undrar Twin får en våtdräkt.
(Foto: Guardian video)

Träffa Undrar Twin, en Adelie pingvin på SeaWorld Orlando som nyligen förlorade de flesta av sina fjädrar på grund av en sällsynt och försvagande tillstånd som kallas fjäder förlust sjukdom. I det vilda lidande är ofta en dödsdom på grund av det faktum att pingviner kräver fjädrar för att reglera sin kroppstemperatur.

Som en person med hemvist at SeaWorld, men Undrar Dubbla fångade jag en paus. Personal det har gett henne som den näst bästa sak att fjädrarna: en anpassad, pingvin-skräddarsydda våtdräkt, rapporter Sökare. Den utstyrsel ser särskilt passande. Efter alla, pingviner är ofta hyllas för sina kostymer. Undrar Twin knappast verkar missa ett beat.

Våtdräkt var en klippa att ge fullständiga sortiment av fågelns vingar, och verkar inte alls restriktiva runt benen och halsen. I själva verket Undrar Twin verkar klarar av att hålla jämna steg med de andra pingvinerna. Hon kan ses som gör typiska pingvin saker i video tillhandahållen av Väktare här:

Den exakta orsaken till fjäder förlust sjukdom är något av ett mysterium, men det är sett i både vilda och i fångenskap pingviner. Det var bara första gången i 2006, men har sedan redovisats över Södra Atlanten. Forskarna tror inte att det är orsakat av ett virus eller bakterier, och det verkar inte smittsam. Penguins drabbade med det också tenderar att växa långsammare än sina kamrater.

Hopp för Undrar Twin är att hon så småningom kommer att börja växa fjädrar igen och göra en fullständig återhämtning. Hennes andra chans i en glad pingvin liv är också ett unikt tillfälle för forskare att studera tillståndet i en kontrollerad miljö.