Puerto Rico är slit och släng valpar huvud till grönare betesmarker i Nordost

0
276

Volontärer i Puerto Rico säga adjö till en hund, vilket gör att denna valp kommer att göra det mesta av ett nytt liv i Maine.
(Foto: All Sato Räddning)

Ingen vet säkert hur många herrelösa och övergivna hundar som strövar omkring på gatorna i Puerto Rico. Uppskattningar varierar från 100 000 till 250 000 eller mer. De är ofta lämnas att dö, om de är plockas upp av en snäll turist eller en räddningsgrupp.

“De är överallt. Det finns stränder och dumpning områden där människor bara gå när de har en gravid hund eller en valpkull de vill bli av med,” Twig Mowatt, grundare av Alla Sato Rädda berättar MNN. “Människor är bara inte vana vid tanken på att kastrera och sterilisera. Det är riktigt dåligt.”

Alla Sato Rädda arbetar för att finna bostäder till de satos — eller blandras hundar — som inte har någon plats att leva på. Vanligtvis innebär prövning dem och packa dem på ett plan för den nordöstra Usa. Senast åtta valpar och fyra vuxna hundar gjort vandringen till Djur Tillflykt League Större Portland i Maine. Det var den första resan finansieras med hjälp av bidrag från ASPCA och Subaru.

Men det är inte första gången valparna har gjort en liknande resa. För mer än två år, Alla Sato har varit flygande hundar ungefär en gång i veckan till Portland skydd och andra kvinnojourer i hela Nordost. Förra året, gruppen har hittat hem för 2 500 Puerto Rican hundar.

“I New England människor är mycket, mycket bra om kastreringen och kastrering sina husdjur, så det är inte en massa lokala kapitulerar på dessa härbärgen,” Mowatt säger. “När människor vill göra rätt sak och de går in i fållan och det finns inga djur att anta, det är ganska nedslående.”

När hundarna från Puerto Rico anländer, de stannar inte länge, Mowatt säger. “De får antas omedelbart. Det är chockerande, säger hon. “Det är så underbart.”

Inte bara det, men de driva trafik till skyddsrum och öka intresset för hundar som annars skulle ha varit förbisedd.

Där hundarna kommer från


Dessa shar-pei blandar skickas från Puerto Rico till Sterling djurhemmet i Massachusetts. (Foto: All Sato Räddning)

Eftersom det finns så många hundar att välja mellan, den räddare på Alla Sato arbete med Humane Society of Puerto Rico och andra grupper rädda för att se vilka hundar som har varit tynar bort för en stund. I Puerto Rico, Mowatt säger, om att människor vill ha en hund, de tenderar att gå till uppfödare och djuraffärer i stället för med tanke på adoption, så det är svårt för hundar i skyddsrum för att hitta hem. Ibland destination skyddsrum kommer också begära att en viss typ av hund.

“Vi försöker att ge företräde åt
hundar som har väntat en lång tid eller är i en nödsituation och behöver vara
flyttade,” Mowatt säger. “Ett vindskydd kan ha alla valpar eller ett urval av storlekar och vikter. Det är allt en
lite mix och match.”

I Portland, skyddsrummet har varit otroligt tillmötesgående, Mowatt säger. Härbärget har intagit äldre hundar, en trebent hund, bedårande valpar, en 120-kilos grand danois och en hund som hade förlorat ett öga.

Ibland purebreds eller renrasig blandar få skickat till ras räddning grupper som enkelt kan hitta hem till dem.

Alla hundar får en grundlig veterinär kontroller och är testade för några beteendemässiga problem innan de skickas ut för adoption, Mowatt säger.

För närvarande arbetar koncernen med tre bostäder i Maine, två i New
Hampshire, fyra i göteborg och en i New Jersey. De är ofta skyddsrum som inte har många hundar för potentiella användare, särskilt valpar.

“Vi rädda en hel del mycket, mycket unga valpar,” Mowatt säger. “De är helt utsatta och vänlig normala valpar … kastas ut på gatorna.”

Mary Jo DiLonardo skriver om allt från hälsa till föräldraskap — och något som bidrar till att förklara varför hennes hund gör vad han gör.

 • Publicerad 10 timmar sedan:

  Klimatförändringen är att hålla dig vaken på natten?

 • Postat för 4 dagar, 11 timmar sedan:

  Olga ‘ s legacy: hjärnan av en känd idrottsman i hennes 90-talet fortfarande att avslöja ledtrådar om livslängd

 • Postat för 4 dagar, 13 timmar sedan:

  Sea lion episod erbjuder färska påminnelse: interagerar inte med vilda djur

 • Publicerad 5 dagar, 10 timmar sedan:

  Man bequeaths $275K till litet tak i B. C. — och det kommer att förändra husdjur liv