Novartis, Sannelig tilbake $300 METER Medicxi biotech growth fund

0
155

Novartis og Sannelig har hjulpet Medicxi høyne med $300 millioner (€268 millioner) til å investere i sent stadium bedøve utviklere. Fondet ser Medicxi gå utover sitt opprinnelige fokus på et tidlig stadium i biotechs å gi Europeiske selskaper med narkotika i fase 2 og utover et alternativ til å selge opp eller samarbeider.

Medicxi, i sin nåværende utgaven og som en del av Index Ventures, gjort sitt navn med en ressurs-sentriske investering strategi for å hustle legemidler til midten av fase data på et budsjett. Men det har funnet samarbeid og M&A avslutte valg tilgjengelig for selskaper på dette stadiet av R&D er “tidlig og god suboptimal”, om det å vurdere hvordan det kan gi biotechs med en bedre måte å få tak i narkotika gjennom sen-fase prøvelser.

Resultatet er en $300 millioner growth fund, kalt MG1, som vil investere $10 millioner til $30 millioner i hvert av selskapene i porteføljen. Omfanget av det nye fondet starter der som Medicxi første fondet ender. Mens det første fondet bidrar biotechs komme inn i og gjennom tidlig-fase prøvelser, den nye bilen vil tilbake bedrifter som har ett eller flere rusmidler i fase 2 og utover.

“Dette er en forlengelse av vår ressurs-sentriske tilnærming, men med en senere-trinns investering fokus. Selskapene vi investerer i gjennom MG1 må ha virkelig nyskapende eller best i klassen terapeutiske molekyler med potensial til å løse udekket behov. Hvis vi skal investere, vi må tro at molekylene har til å ha potensiale til å bli en lisensiert farmasøytisk medikament,” Francesco De Rubertis, en co-grunnlegger av Medicxi, sa han.

Novartis, Alfabetet er Sannelig—firmaet som tidligere var kjent som Google miljø-og biovitenskap—og European Investment Fund (EIF) er hjørnesteinen investorer i fondet. Tilstedeværelsen av EIF, Eu ‘ s investment bank, sikrer Medicxi vil tilbringe mesteparten av pengene i Europa.

Medicxi også trukket i kontantstrøm fra “de fleste” av institusjonelle investorer som støttet sin første fondet. Den Anglo-Swiss VC butikk hevet €210 millioner kroner fra GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson og andre for det første fondet det siste året.

Mens Medicxi første fondet og de andre VC butikker mener Europa har nå en sunn tidlig stadium investering scene alternativene som er tilgjengelige for å biotechs minke etter hvert som de beveger eiendeler mot markedet. Biotechs med sen-fase anlegg kan slå til flere offentlige og private investorer i USA for kontanter. Men utvalget av Europeiske finansfolk med helning og finansielle muskler til å finansiere biotechs gjennom sen-fase studier er betydelig mindre, noe som bidrar til at det er mangel på lokale nyetableringer som har vokst inn etablerte spillere som Amgen og Bioteknologi gjorde over dammen.

De Rubertis mener finansiering gap er et produkt av en historisk mangel på Europeisk suksess historier.

“Bioteknologisk industri er en ny, voksende sektor. Først nå, med eksempler som Genmab og Actelion kan investorer ser det kan være tilbake. Med disse eksemplene vi forvente å se en ny periode med vekst i sektoren, som drives management team ser ut til å utvikle sine virksomheter til neste nivå,” sa han.

Ansvar for å velge hvordan de skal investere i nye fondet vil falle på en dedikert growth fund team ledet an av Giuseppe Zocco, en co-grunnlegger av Index Ventures. Zocco tok på seg en lignende rolle når Index Ventures sette opp sin første growth fund i 2007. €400 millioner fondet investert på tvers av tech og life science sektorer, reflekterer bredere fokus Index Ventures hadde før Medicxi gikk solo.

Split venture-growth fund-modellen er ny for Europeiske miljø-og biovitenskap. De Rubertis ser Zocco erfaring med vekst-fasen selskaper som en nyttig ressurs. Og Zocco kan lene seg på et scientific advisory board. Sannelig har to personer i styret. Novartis er representert, også.