Thomas Hughes laat Zafgen te nemen CEO rol bij Tijdbalk

0
60

Thomas Hughes, D. Ph., links Zafgen tot CEO op mTORC1 opstarten Tijdbalk Farmaceutische producten. Hughes verzorgde Zafgen door een turbulente tijd waarin het verlaten van haar voornaamste kandidaat nadat de patiënten stierf in een fase 3 studie.

De patiënt doden en de daaropvolgende cratering van Zafgen de prijs van het aandeel kwam te definiëren Hughes’ tijd als CEO van de metabole ziekte opstarten. Voorafgaand aan deze gebeurtenissen in 2015 en 2016, Hughes geleid Zafgen door de vroege ontwikkeling en op de openbare markten, het instellen voor het uitvoeren van de fase 3 trial van noodlottige obesitas drug beloranib. Sinds de blowup, Hughes heeft gewerkt om Zafgen weer op de rails.

Hughes, die de overstap van CEO aan het CSO in oktober, de bladeren Zafgen gezien de doorlooptijd inspanning enige vooruitgang geboekt. In juni, Zafgen gemeld ZGN-1061 voldaan aan de primaire eindpunten in een fase 2 proof-of-concept van het proces, het verzenden van de voorraad weer boven de $10 mark voor het eerst sinds 2015.

Dat gedaan, Hughes is bewegen op om de leiding te nemen van de Tijdbalk, die onlangs geavanceerde haar voornaamste kandidaat in fase 1. De drug, NV-5138, is ontworpen om de behandeling tegen depressie door het activeren van de mTORC1 pad in de hersenen. Onderdrukking van de route is geassocieerd met depressie en andere aandoeningen van de hersenen.

Tijdbalk dit punt bereikt onder leiding van George Vlasuk, D. Ph., die zal blijven werken bij het bedrijf in het nieuw gecreëerde rol van CSO. De schakelaar in leiderschap is een duidelijke illustratie van de Tijdbalk ambities waar te maken.

“George had de vooruitziende blik te stellen voor het brengen van een CEO aan boord met de naamloze vennootschap en translationeel ervaring, terwijl hij kijkt, richt zijn inspanningen op het verder bevorderen van de wetenschap van de Tijdbalk,” Alan Kraan, mede-oprichter en voorzitter van de Tijdbalk, zei in een verklaring.

Terwijl Tijdbalk heeft zijn CEO-CSO team in plaats van Hughes vertrek verlaat Zafgen het missen van een belangrijk stuk van de C-suite. Zafgen is nu op zoek naar iemand over te nemen als CSO wanneer Hughes bladeren in een paar weken. In de tussentijd en dan, Zafgen zal blijven trekken op Hughes’ expertise door zijn betrokkenheid in het bedrijf van de wetenschappelijke adviesraad.