Mayo-Klinikken peikt gener som hever risikoen for triple-negativ brystkreft

0
34

Evnen til å identifisere kvinner som opplever høyest risiko for triple-negativ brystkreft kan redde liv, men bare en nedarvet mutasjon i genet BRCA1—har vært definitivt knyttet til dette undertype av sykdom. Nå har forskere ved Mayo Clinic har oppdaget fire ekstra gen endringer som er forbundet med en forhøyet risiko for triple-negativ brystkreft. De mener oppdagelsen vil bane veien til utvidet genetisk testing og forbedrede forebyggende strategier.

Triple-negativ brystkreft er den vanskeligste undertype av sykdom å behandle, fordi det ikke overexpress HER2, og det mangler progesteron og østrogen reseptorer, noe som gjør det vanskelig å takle med målrettede behandlinger. Det står for 15% av diagnosene i Kaukasisk pasienter og 35% i Afrikanske Amerikanere.

De Mayo Clinic forskere testet gener av mer enn 10 000 trippel-negativ brystkreft pasienter som deltar i to studier, ifølge en uttalelse. I tillegg til å finne endringer i BRCA1, de avdekket mutasjoner i BRCA2, PALB2, BARD1 og RAD51D. De har også funnet mutasjoner i BRIP1 og RAD51C som var knyttet til en mer moderat risiko for triple-negativ brystkreft. De har publisert sine funn i tidsskriftet Journal of the National Cancer Institute.

RELATERT: Arcus, Infinity teamet opp på trippel-kombinasjon studier i TNBC og eggstokkreft

Selv om testing for bryst-kreft risiko-gener har vært tilgjengelig i flere år, National Comprehensive Cancer Network screening retningslinjene bare anbefale screening for BRCA-mutasjoner for mennesker med en familie historie av brystkreft som ble diagnostisert ved fylte 60 år eller yngre.

Fergus Sofaen, Ph. D., en genetiker ved Mayo-Klinikken, og forskerteamet leder for den nye studien, som nevnt i en uttalelse som utvide genet paneler for å teste for forhøyet risiko for triple-negativ brystkreft kan være en god strategi fordi sykdommen undertype er “forbundet med høy risiko for tilbakefall og en dårlig fem-års overlevelse.”

Kvinner funnet å være høy risiko for arvelig brystkreft er generelt anbefalt å starte screening mammograms på et tidlig alder, samt periodisk bryst magnetisk resonans imaging (MRI). Og de har muligheten til å redusere risikoen ytterligere ved gjennomgår forebyggende mastectomies.

I tillegg til å forbedre screening for bryst-kreft risiko, forskere har studert trippel-negative undertype av sykdom for å prøve å identifisere og stoppe—krefter som gjør det så aggressive. Tidligere dette året, Cleveland Clinic-teamet fant en overlevelse vei i kreft-stamceller, sammen med et protein som kalles connexin 26 (Cx26), som de tror forenkler kommunikasjonen mellom cellene, og dermed kjører tumor vekst. Å hemme Cx26, mener de, kan være en ny strategi for kampen mot triple-negativ brystkreft.

Det er noe håp om at PARP-hemmere som AstraZeneca er Lynparza, som er godkjent for BRCA-muterte brystkreft, ville forbedre resultatene i triple-negativ brystkreft. Resultatene har vært blandet så langt: Data som er presentert tidligere i år viste at Lynparza gjorde bedre progresjon-fri overlevelse av 42% hos pasienter med trippel-negativ brystkreft. Men to studier av AbbVie er veliparib kom til kort.

Vanskelighetene iboende i behandling av triple-negativ brystkreft argumentere for utvidet genom behandling for å fange mennesker som står overfor en forhøyet risiko for å utvikle sykdommen tidligere, Sofaen hevder. “Våre funn gir grunnlag for bedre risikostyring,” sa han.