Regeneron, Bluebird inkt anti-kanker cel therapie pact

0
35

Regeneron en Bluebird bio hebben de handen ineen voor de ontwikkeling van anti-kanker cel therapieën. De samenwerking combineert Regeneron het antilichaam expertise met Bluebird ‘ s cel therapie toolkit in een poging om uit te breiden de lijst van tumoren aangepaste T-cellen kunnen behandelen.

Om te beginnen, Regeneron en Bluebird zijn gekomen met zes oorspronkelijke doelstellingen. Meer doelen kunnen worden toegevoegd de afgelopen vijf jaar de duur van de onderzoeksovereenkomst. De partners zullen een splitsing van de kosten van het nemen van medicijnen tegen de doelstellingen tot de IND-dossiers. Voor sommige doelen, Regeneron kunt ervoor kiezen om een 50/50-klinische en commerciële samenwerking, of kiezen voor een verblijf op de zijlijn en zak mijlpalen van Bluebird.

Regeneron is het maken van een investering van $100 miljoen Bluebird op 59% boven het gemiddelde in de markt tot het aangaan van de samenwerking. De voorraad premie betaald door Regeneron, wat neerkomt op $37 miljoen zal gaan in de richting van haar 50% aandeel van het onderzoek in het wetsvoorstel.

New York Regeneron bij het antilichaam technologieën om de samenwerking bij wetenschappelijk onderzoek, ook. Een reeks successen hebben vastgesteld Regeneron als een van de beste antilichaam winkels in de industrie. De biotech-goedgekeurde antilichamen zijn alle conventionele monoclonals, maar met dezelfde onderliggende platform kan ook het genereren van moleculen voor gebruik in de gerichtheid van de cel therapieën.

Met Regeneron het genereren van zeer selectieve antilichamen, de Bluebird kan richten op het creëren van cel therapieën om te koppelen met deze targeting voertuigen. Deze activiteiten maken gebruik van de mogelijkheden Bluebird opgebouwd in de ontwikkeling van haar Celgene-partner anti-BCMA AUTO-T.

Bluebird heeft aangesloten afstand bij andere AUTO-T-programma ‘ s intern, wat leidt tot het begin van de voortgang van een kandidaat tegen de HPV-16 E6 oncoprotein. Maar samen met Regeneron staat te turbocharge deze inspanningen door het geven van Bluebird een bron van antilichamen staat van het slaan van extra-en intracellulaire tumor antigenen.

“Met Regeneron bewezen targeting technologieën, in combinatie met onze diepgaande expertise in celbiologie en vector-technologie, evenals de klinische ervaring met toonaangevende AUTO-T-cel geneesmiddelen, we hopen dat we snel vooraf roman cellular therapies met de potentie om het transformeren van het leven van mensen met kanker,” Bluebird CSO Philip Gregory, D. Phil., zei in een verklaring.