FDA notater Paratek antibiotika er noninferiority som det hoder til å stemme AdComm

0
45

Paratek Pharmaceuticals’ første stoffet, og den første i en ny klasse av bredspektret antibiotika som kalles aminomethylcyclines, har vist seg å være noninferior til gjeldende regimer for bakteriell lungebetennelse og hud infeksjoner, FDA anmeldere skrev i forkant av en Aug. 8 advisory committee møte.

Aminomethylcyclines er strukturelt beslektet med vanlig klasse av tetracycline-baserte terapier, med omadacycline utviklet for å overvinne visse former for antibiotika resistens finnes i samfunnet-ervervet infeksjoner, selskapet sa.

In vitro og in vivo studier har vist aktivitet mot bakterielle infeksjoner som er resistente mot penicillin, vankomycin, og andre kombinasjoner av legemidler, samt MRSA, Paratek sa. Omadacycline, blir studert muntlig og intravenøst, binder seg til en subunit av bakterielle ribosomet for å hindre protein syntese.

Selv om stoffet viste noninferiority i forhold til moxifloxacin og linezolid—med omadacycline og sine kontroller både nå lignende klinisk suksess priser på mellom 80% og 90%, over tre fase 3 forsøk for å melde deg en total av mer enn 3,300 pasienter—FDA anmeldere pekt på at antall dødsfall i studien i samfunnet-ervervet bakteriell lungebetennelse, eller CABP.

“En viktig sikkerhet bekymring er ubalanse i 30-dagers all-cause mortality observert i CABP rettssak, med åtte dødsfall i omadacycline arm i forhold til tre dødsfall i kontroll arm,” anmeldere skrev (PDF) i sin briefing dokumenter for byråets Antimikrobielle Stoffer Rådgivende Komité.

RELATERT: Paratek aksjer sprette etter matchende Pfizer i antibiotikum studie

Fire av de åtte dødsfall var i slekt å kretsløpssystem utfall, selv om FDA sa omadacycline ser ikke ut til å bære risiko for å forårsake en arytmi, og anmeldere sa at de ikke kunne finne årsaken fra tilgjengelige data.

“Selv om frekvensen av dødelighet i omadacycline gruppe ser ut til å være lik den 30-dagers dødelighet observert i nylig gjennomført CABP prøvelser, dette jordelivet ubalanse i en randomisert kontrollert studie er verdt å merke seg,” de har lagt til.

RELATERT: Paratek aksjer bølge etter antibiotikum fase 3 treff endepunkter

“Ingen signifikante forskjeller i bivirkninger, [alvorlige uønskede hendelser] eller ugunstig hendelser som førte til behandling discontinuations ble sett mellom behandlingsgruppene i CABP rettssaken,” de har lagt til. I tillegg, basert på farmakokinetikk analyser, ingen dosejustering er nødvendig basert på rase, kroppsvekt eller lever-eller nyre svikt, blant annet i pasienter på dialyse.

Paratek, på samme tid, var ikke i stand til å identifisere “en biologisk plausibel eller klinisk forbundet årsakssammenheng” forklarer dødsfall, selskapet skrev i sin egen briefing (PDF) for komiteen, som beskrevet dødsfall som “i samsvar med identifisert årsaker til dødelighet hos pasienter innlagt på sykehus med CABP.”

I henhold til FDA, samlet dødelighet for CABP er rundt 1% til 2%, med ca 80% behandlet som polikliniske pasienter. Men 30-dagers dødelighet for pasienter innlagt på sykehus har nådd en så høy som 23%, byrået sa.

FDA rådgivende panel er satt til å stemme på om omadacycline har vist dokumentasjon av sikkerhet og effekt mot CABP og akutt bakteriell hud og huden struktur infeksjoner, samt anbefalinger for merking og om noen ytterligere studier er nødvendig.