FDA opmerkingen Paratek antibioticum de non-inferioriteit als het hoofd te AdComm stemmen

0
34

Paratek Pharmaceuticals eerste drug, en de eerste in een nieuwe klasse van breed-spectrum antibiotica genaamd aminomethylcyclines, heeft aangetoond te worden noninferior de huidige regimes voor bacteriële longontsteking en huidinfecties, FDA recensenten schreef voor een Aug. 8 raadgevend comité.

Aminomethylcyclines zijn structureel verwant zijn aan de gebruikte klasse van tetracycline-gebaseerde therapieën, met omadacycline ontworpen om het overwinnen van bepaalde vormen van antibiotica-resistentie gevonden in de gemeenschap verworven infecties, aldus het bedrijf.

In vitro en in vivo studies hebben aangetoond activiteit tegen bacteriële infecties resistent tegen penicilline, vancomycine en andere combinaties van drugs, zoals MRSA, Paratek zei. Omadacycline, wordt bestudeerd oraal en intraveneus, bindt zich aan een subunit van de bacteriële ribosomen om te voorkomen dat de synthese van eiwit.

Hoewel de drug aangetoond non-inferioriteit in vergelijking met moxifloxacin en linezolid—met omadacycline en controles van zowel het bereiken van vergelijkbare klinische succes percentage tussen de 80% en 90%, verdeeld over drie fase 3 studies inschrijven voor een totaal van meer dan 3,300 patiënten—FDA reviewers gewezen op het aantal sterfgevallen in de studie in de gemeenschap verworven bacteriële longontsteking, of CABP.

“Een belangrijk veiligheid van de zorg is de onbalans in de 30-dagen mortaliteit waargenomen in de CABP proef, met acht doden in de omadacycline arm vergeleken met drie sterfgevallen in de controle-arm,” de recensenten schreef (PDF) in hun briefing documenten voor het agentschap Antimicrobiële Drugs Advisory Committee.

GERELATEERD: Paratek aandelen stuiteren na matching Pfizer in antibioticum studie

Vier van de acht sterfgevallen in verband met cardiovasculaire uitkomsten, maar de FDA zei omadacycline lijkt niet te dragen risico ‘ s van het veroorzaken van een aritmie, en de reviewers gezegd dat ze niet kon bepalen wat de oorzaak van de beschikbare gegevens.

“Hoewel het tarief van de sterfte in de omadacycline groep blijkt gelijk te zijn aan de 30-dagen mortaliteit waargenomen in een onlangs uitgevoerd CABP proeven, deze sterfte onbalans in een gerandomiseerde gecontroleerde trial is opmerkelijk,” ze toegevoegd.

GERELATEERD: Paratek aandelen surge na antibioticum fase 3 hits eindpunten

“Geen significante verschillen in bijwerkingen, [ernstige bijwerkingen] of negatieve gebeurtenissen die leiden tot de behandeling afslankingen werden gezien tussen de behandelingsgroepen in de CABP proces,” ze toegevoegd. Daarnaast is op basis van de farmacokinetische analyses, geen aanpassing van de dosis nodig zijn op basis van ras, gewicht of lever of een gestoorde nierfunctie, ook bij patiënten die dialyse ondergaan.

Paratek, op hetzelfde moment, niet in staat was om ‘een biologisch plausibel of klinisch verband oorzakelijk verband” het uitleggen van de doden, het bedrijf schreef in haar eigen briefing (PDF) voor het comité, dat de sterfgevallen als “consistent met de geïdentificeerde oorzaken van mortaliteit bij patiënten opgenomen in het ziekenhuis met CABP.”

Volgens de FDA, de totale sterftecijfers voor CABP ongeveer 1% tot 2%, met ongeveer 80% behandeld als poliklinische patiënten. Echter, 30-dagen mortaliteit tarieven voor gehospitaliseerde patiënten hebben bereikt zo hoog als 23%, aldus het agentschap.

De FDA advisory panel is ingesteld om te stemmen over de vraag of omadacycline heeft aangetoond bewijs van de veiligheid en de werkzaamheid tegen CABP en acute bacteriële huid en de huid structuur infecties, evenals aanbevelingen voor het labelen en of er aanvullende onderzoeken nodig zijn.