SQZ reiser $72M som celle terapi tett inn på kliniske studier

0
38

SQZ Biotechnologies har reist $72 millioner kroner. Serien C runde setter Roche-samarbeidet MIT spinout å fremme celle behandlinger av solide svulster og autoimmune sykdommer mot klinikken.

Massachusetts-basert SQZ laget bølger for noen år tilbake da det dukket opp fra Robert Langer s lab ledet av en av de seriell entreprenør hovedfagsstudenter og raskt dannet en immuno-onkologi pakt med Roche. På hver side av Roche-tilbyr—som er verdt $500 millioner i milepæler—SQZ satt sammen serie A-og B-runder som ga den $29 millioner kroner for å fremme sin egen rørledning.

Den forfjamset av aktivitet gjenspeiles potensialet i SQZ er microfluid teknologi, som klemmer celler for å tillate materiale til å passere over midlertidig-forstyrret membran. SQZ mener metoden kan arm et bredt spekter av celletyper, med et utvalg av materialer, til å behandle sykdom med minimal off-target effekter.

Offentlig, SQZ roet ned etter den første forfjamset av aktivitet, med et par presentasjoner på vitenskapelige kongresser konferanser og mindre nyheter det eneste tegn til liv. Men arbeidet internt fortsatte i samme tempo, og fremme bioteknologisk til et punkt hvor det har vært i stand til å høyne til $72 millioner kroner til fondet de neste stadium av sin utvikling.

Nye investorer Everblue, Illumina Virksomhet, Invus, JMCR Partnere og Orientere Liv deltok i runde, som gjorde eksisterende støttespillere, inkludert Bridger Helse-Partnere, Global Health Science Fund, GV, JDRF T1D Fondet, NanoDimension og Polaris.

Syndikat har gitt SQZ den finansielle muskler til å ta kreft og autoimmune celle terapi gjennom preklinisk utvikling. I kreft, SQZ virker på celler designet for å levere antigener og dermed prime pasientens killer T-celler til å angripe HPV-positive svulster. Celler med tilsvarende mekanismer som er skreddersydd til andre solide svulster er også på trappene.

SQZ har også snudd tanken på hodet for å lage celler som slår ned immunsystemet. Disse celle terapi kunne stoppe autoimmune angrep uten at det påvirker bredere immunforsvaret, slik at den er trygg behandling av Type 1-diabetes og andre immunologiske sykdommer.