Hoe virus ‘clusters’ oorzaak norovirus en andere maag bugs te verspreiden

0
33

Wetenschappers al lang geloofd dat virussen onafhankelijk te infecteren cellen, tot 2015, wanneer een team geleid door onderzoekers van het Nationale Instituut van Gezondheid geïllustreerd dat enterovirussen, zoals het poliovirus kan reizen gezamenlijk in pakketten. Nu hebben ze een sterk bewijs dat een vergelijkbaar mechanisme kunt het bevorderen van de verspreiding van maag-virussen. De ontdekking kan de vonk ideeën voor nieuwe therapieën ter voorkoming en behandeling van veelvoorkomende ziekten, zoals rotavirus en norovirus.

Een team onder leiding van Nihal Altan-Bonnet, D. Ph., hoofd van het Laboratorium van Gastheer-Pathogeen Dynamiek van de National Institutes of Health ‘ s National Heart, Lung, and Blood Institute, eerder maakte een nieuwe ontdekking van wat zij noemen een “Trojan horse” – modus van virale transmissie. In de eerdere studie, die verscheen in de Cel, Altan-Bonnet en haar medewerkers vinden dat na het repliceren in de cellen, poliovirus deeltjes verzamelen zich in groepjes en worden verpakt in dubbel-gelaagde lipide-verrijkt blaasjes. De blaasjes reizen naar de volgende gastheer cel, het ontwijken van het immuunsysteem van de opsporing, dan storten van het virus in de cel.

Deze keer hebben de onderzoekers zich gericht op norovirus en rotavirus, twee RNA-virussen die voornamelijk verspreid via de onbedoelde consumptie van voedsel of water dat besmet is met een besmet persoon ontlasting. Beide ziekten kunnen veroorzaken maag ziekten zoals diarree en in sommige ernstige gevallen tot de dood leiden. Norovirus in het bijzonder is zeer besmettelijk en heeft geleid tot uitbraken in drukke ruimtes, met name op cruise schepen, kinderdagverblijven, klaslokalen en verpleeghuizen.

De onderzoekers bestudeerden fecale monsters van mensen en dieren en inderdaad gevonden dat de virussen leven als clusters binnen membraan-gehuld pakketten. Daarnaast is de blaasjes waren significant meer besmettelijk dan vrij zwevende virussen in de monsters. De clusters toegestaan het virus te verspreiden meer agressief en nam de ernst van de ziekte, het team gerapporteerd in het tijdschrift Cell Host & Microbe.

“Onze bevindingen wijzen erop dat blaasje gehulde virussen zijn zeer virulente eenheden van de fecaal-orale transmissie en markeer een noodzaak voor antivirale middelen targeting blaasjes en virus clustering,” zei Altan-Bonnet in een release.

GERELATEERD: Aviragen, Vaxart samenvoegen te ontwikkelen orale vaccins tegen influenza, norovirus en RSV

Hoewel er rotavirus vaccins op de markt, er is momenteel geen manier om te beschermen tegen norovirus. Vaxart is de ontwikkeling van een vaccin op basis van de adenovirus type 5 vector-gebaseerd platform dat is ontworpen om de vonk van het immuunsysteem acties in het maag-darmkanaal. Het vaccin onlangs een fase 1b studie, waarin meer dan 90% van de ontvangers in de hoge dosis groep had op zijn minst een tweevoudige toename in norovirus-blokkerende antilichamen 28 dagen na toediening.

Toch is er een grote vraag naar nieuwe manieren om ziekten te bestrijden dat de staking van de darm, dat is waar de NIH team de nieuwe inzichten zou kunnen blijken waardevol. De onderzoekers nog niet helemaal achter waarom virus blaasjes renderen groter besmettelijke bevoegdheden, maar ze hebben een paar gedachten. Ten eerste, de blaasjes kunnen beschermen tegen de virussen van ons immuunsysteem systeem, eventueel door ze onzichtbaar te maken voor de antilichamen in de ontlasting of darm van de gastheer. Zodra de blaasjes op hun bestemming aankomen kunnen ze lossen van diverse virussen in één keer.

Dus de virussen zijn “gaat in, in wezen, een leger,” Altan-Bonnet zei onlangs op een NIH evenement. “Een enkele virale genoom, het invoeren van een cel, zal worden tegen een veel totdat het genoeg krijgt virale eiwitten gemaakt en virale genoom gerepliceerd over te nemen van de gehele cel.”