Hvordan viruset ‘klynger’ føre norovirus og andre mage feil å spre

0
31

Forskere hadde lenge trodd at virus handle selvstendig, til å infisere celler, frem til 2015, når et team ledet av forskere ved National Institute of Health vist at enterovirus som poliovirus kan reise kollektivt i pakker. De har nå sterke bevis for at en tilsvarende ordning kan fremme spredning av magen virus. Oppdagelsen kan gnist ideer for ny terapi for å forebygge og behandle vanlige sykdommer som rotavirus og norovirus.

Et team ledet av Nihal Altan-Bonnet, Ph. D., leder for Laboratoriet for Vert-Patogen Dynamics ved National Institutes of Health ‘ s National Heart, Lung, and Blood Institute, som tidligere har gjort en ny oppdagelse av hva de kaller en “Trojansk hest” – modus av viral overføring. I sitt tidligere studium, som dukket opp i Cellen, Altan-Bonnet og hennes medarbeidere fant at etter å replikere i cellene, poliovirus partikler sammen i grupper og er pakket i dobbel-lags kalles lipid-beriket blemmer. Den blemmer reise til neste vert celle, unnvikelser immun deteksjon, så innskudd viruset inn i cellen.

Denne gangen er det forskere fokusert på norovirus og rotavirus, to RNA-virus som hovedsakelig spres gjennom tiltak ved utilsiktet inntak av mat eller vann forurenset med en smittet person er krakk. Både sykdommer kan forårsake mage sykdommer, inkludert diaré og i noen alvorlige tilfeller føre til døden. Norovirus spesielt, er svært smittsom, og har ført til utbrudd i overfylte områder, særlig på cruise-skip, barnehage sentre, klasserom og sykehjem.

Forskerne studerte fekal prøver fra mennesker og dyr og faktisk funnet at virus leve som klynger inne membran-innhyllet pakker. I tillegg, blemmer var betydelig mer smittsomme enn frittflytende virus i prøvene. Klynger tillatt viruset å spre seg mer aggressivt og økt alvorlighetsgrad av sykdommen, team rapportert i tidsskriftet Cell Vert Og Mikrobe.

“Våre funn tyder på at vesicle-innhyllet virus er svært virulente enheter av fekal-oral overføring og fremhever et behov for antivirals målretting blemmer og virus clustering,” sa Altan-Bonnet i en pressemelding.

RELATERT: Aviragen, Vaxart sammen om å utvikle muntlige vaksiner for influensa, norovirus og RSV

Selv om det er rotavirus vaksiner på markedet, det er for øyeblikket ingen måte å beskytte mot norovirus. Vaxart er å utvikle en vaksine basert på sin adenovirus type 5 vektor-basert plattform som er utviklet for å stimulere immunsystemet handlinger i mage-tarmkanalen. Vaksinen nylig gjennomført en fase 1b studie, hvor mer enn 90% av mottakere i høy-dose-gruppen hadde minst en todelt økning i norovirus-blokkerende antistoffer 28 dager etter dosering.

Likevel, det er en høy etterspørsel etter nye måter å bekjempe sykdommer som rammer gut, som er der NIH lagets ny innsikt kan vise seg verdifullt. Forskerne har ikke helt funnet ut hvorfor virus blemmer gjengi større smittsomme krefter, men de har noen tanker. Første, blemmer kunne beskytte virus fra våre immun forsvar, muligens ved å gjøre dem usynlige for antistoffer i avføringen eller tarmen hos verten. Når blemmer ankommer sin destinasjon, de kan ta flere virus på en gang.

Dermed virus er “å gå i med, i hovedsak, en hær,” Altan-Bonnet sa nylig på en NIH event. “En enkelt viral genom, inn i en celle, er kommer til å være opp mot en mye før det blir nok virale proteiner laget og viral genom replikert til å ta over hele cellen.”