Quick-brann fundraisings gi Apexigen $73M for jeg-O trykk

0
18

California biotech Apexigen har reist $73 millioner kroner fra et par av dette som vil bli brukt for klinisk testing av sin leder CD40-targeting-immuno-onkologi kandidaten så vel som å utvide sin rørledning.

Serie B og C fundraising—fem år etter Epitomics spin-Apexigen reist $20 millioner kroner i sin første runde—setter bioteknologisk på “en ny bane for vekst, ifølge administrerende DIREKTØR Xiaodong Yang, M. D., Ph. D., som sa i en pressemelding at det gir også ressurser til å bringe frem flere terapier basert på antistoff-discovery-plattformen APXiMAB.

Apexigen er allerede fremme føre CD40-agonist APX005M på en bred front, med åtte kliniske studier i spille både som monoterapi og i kombinasjon med andre rusmidler, inkludert Bristol-Myers Squibb er Opdivo (nivolumab) og Merck & Co.’s Keytruda (pembrolizumab).

Bioteknologisk tror sin stoffet vil utfylle første generasjon checkpoint-hemmere, som bare fungerer i enkelte pasienter, som jeg-O-feltet beveger seg mot kombinasjonsbehandling. Ikke alle disse kombinasjonene vil jobbe selvfølgelig, som de siste skuffelser med IDO og CD122-hemmere har vist.

CD40 er en reseptor som aktivering utløser en kompleks immunrespons som involverer både armer av immunsystemet, medfødte og adaptive, arbeider sammen for å stimulere til en T-celle overgrep mot kreftceller. Det har vært ansett som et interessant mål i immuno-onkologi for noen tid, og Apexigen er en av en gruppe av selskaper bringe en CD40 stoffet gjennom klinisk utvikling som også inkluderer Roche-Genentech med selicrelumab, AbbVie er ABBV-428, Johnson & Johnson-støttet Alligator Biovitenskap’ ADC-1013, og Celldex er CDX-1140.

I juni, APX005M var sammen med PD-1-hemmer Opdivo og BMS-Fem Prime er eksperimentell CSF1R antistoff cabiralizumab som en terapi for non-small cell lung cancer pasienter som ikke første sjekkpunkt inhibitor terapi, og det er også blitt testet ut i pediatric hjernesvulster, esophageal kreft, kreft i bukspyttkjertelen og andre solide svulster.

“Vi tror CD40 aktivering av APX005M vil bli en viktig komponent i flere nye jeg-O terapeutisk regimer for behandling av kreftpasienter,” Yang sa i utgivelsen. “Når vi ser fremover, vil vi bruker våre kraftige discovery forskning motoren for å akselerere generasjon av nye jeg-O therapeutics.”

$15 millioner serie B-finansiering ble ledet av Decheng Hovedstaden, mens $58 millioner kroner (serie C) finansiering ble ledet av 3E Bioventures Kapital, Virtus Inspirere Virksomhet, og SV Tech Virksomhet.

Dan Zabrowski, Ph. D., i Decheng Kapital og Karen Liu, Ph. D., 3E Bioventures Hovedstaden har sluttet seg Apexigen styret følgende investeringer.