Snelle-het-vuren financieringsrondes geven Apexigen $73 MILJOEN voor I-O druk

0
43

Californië biotech Apexigen heeft verhoogd $73 miljoen van een paar van de financieringen die worden gebruikt voor de klinische testen van de leiding interactie cd40-targeting-immuno-oncologie kandidaat als naar een verbreding van de pijpleiding.

De serie B-en C-fondsenwerving—vijf jaar na de Epitomics spin-off Apexigen verhoogd $20 miljoen in zijn eerste ronde—zet de biotech op “een nieuwe baan voor groei,” aldus CEO Xiaodong Yang, M. D., D. Ph., die zei in een persbericht dat het biedt ook de middelen naar voren te brengen aanvullende therapieën op basis van de antilichaam-discovery platform APXiMAB.

Apexigen al is het bevorderen van leiden interactie cd40-agonist APX005M op een breed front, met acht klinische studies in zowel spelen als monotherapie en in combinatie met andere drugs, met inbegrip van Bristol-Myers Squibb is Opdivo (nivolumab) en Merck & Co.’s Keytruda (pembrolizumab).

De biotech, schat de drug zal een aanvulling vormen op de eerste generatie checkpoint-remmers, die werken alleen in sommige patiënten, als de ik-O veld beweegt in de richting van de combinatietherapie. Niet al deze combinaties zal het werk van de natuurlijk, zoals de recente teleurstellingen met IDO en CD122 remmers hebben weergegeven.

Interactie cd40 is een receptor waarvan de activering leidt tot een complexe immuunrespons waarbij beide armen van het immuunsysteem, aangeboren en adaptieve, werken samen aan het stimuleren van een T-cel aanval op kankercellen. Het is beschouwd als een interessante doelgroep in immuno-oncologie voor enige tijd, en Apexigen is één van een groep van bedrijven brengen van een drug interactie cd40 door middel van klinische ontwikkeling die ook Roche Genentech met selicrelumab, AbbVie de ABBV-428, Johnson & Johnson-back-Alligator Biosciences’ ADC-1013, en Celldex de CDX-1140.

In juni, APX005M werd gekoppeld met PD-1-remmer Opdivo en BMS-Vijf Prime experimentele CSF1R antilichaam cabiralizumab als een therapie voor niet-kleincellige longkanker patiënten die niet eerste checkpoint-remmer therapie, en het is ook getest in de pediatrische hersentumoren, slokdarmkanker, alvleesklierkanker en andere solide tumoren.

“We geloven in interactie cd40 activering door APX005M zal een belangrijke component geworden in verschillende nieuwe I-O therapeutische regimes voor de behandeling van patiënten met kanker,” Yang zei in de release. “Vooruitblikkend, zullen we gebruik maken van onze krachtige discovery research motor te versnellen generatie van nieuwe I-O therapeutics.”

De $15 miljoen in de serie B financiering werd geleid door Decheng Kapitaal, terwijl de $58 miljoen serie C financiering werd geleid door de 3E Bioventures Kapitaal, Virtus Inspireren Ventures en SV Tech Ventures.

Dan Zabrowski, D. Ph., van Decheng Kapitaal en Karen Liu, D. Ph., van 3E Bioventures Kapitaal hebben zich Apexigen de raad van bestuur na de investeringen.