SQZ verhoogt $72M als cel therapieën dicht bij klinische trials

0
34

SQZ Biotechnologie heeft verhoogd $72 miljoen. De serie C-financieringsronde stelt de Roche-samen MIT spinout om vooraf cel therapie behandelingen van solide tumoren en auto-immuunziekten in de richting van de kliniek.

In Massachusetts gevestigde SQZ gemaakt golven van een paar jaar terug, toen bleek van Robert Langer lab geleid door één van de serial entrepreneur met een afgestudeerde studenten en onmiddellijk vormden een immuno-oncologie pact met Roche. Aan weerszijden van de Roche-deal—met een waarde van $500 miljoen in mijlpalen—SQZ samen de serie A en de B rondes die goed was voor $29 miljoen aan vooraf zijn eigen pijplijn.

De vlaag van activiteit tot uiting van het potentieel van SQZ de microfluidische technologie, die knijpt cellen om materiaal doorgeven aan de overkant van de tijdelijk-een verstoord celmembraan. SQZ denkt dat de methode kan de arm van een breed scala van soorten cellen, met een waaier van materialen, om de ziekte te behandelen met een minimale off-target effecten.

In het openbaar, SQZ gekalmeerd na een eerste vlaag van activiteit, met een paar presentaties op wetenschappelijke congressen, conferenties en kleine nieuws de enige tekenen van leven. Maar intern bleven gestaag, het bevorderen van de biotech tot het punt dat hij in staat is geweest te verhogen $72 miljoen voor de financiering van de volgende fase van haar evolutie.

Nieuwe investeerders Everblue, Illumina Ventures, Invus, Viva Ventures Biotech Group en Orient Leven deelgenomen aan de ronde, net als de bestaande financiers zoals Bridger Healthcare Partners, Global Health Science Fonds, GV, De JDRF T1D Fonds, NanoDimension en Polaris.

Het syndicaat heeft gegeven SQZ de financiële spier te nemen tegen kanker en auto-immuun cel therapieën door middel van preklinische ontwikkeling. In kanker, SQZ werkt op de cellen ontworpen voor het leveren van antigenen en daarmee prime een patiënt killer T-cellen aan te vallen HPV-positieve tumoren. Cellen met gelijkaardige mechanismen van actie afgestemd op andere solide tumoren zijn ook in de werken.

SQZ is ook gespiegeld op het idee op zijn kop te maken van cellen die het afsluiten van de immuunrespons. Deze cel therapieën konden stoppen met de auto aanvallen zonder dat de bredere immuunsysteem, waardoor de veilige behandeling van Type 1 diabetes en andere immunologische ziekten.