Artios poser $84M til å prøve neste generasjons DNA-skade svar legemidler

0
67

Artios Pharma har reist $84 millioner kroner (£65 millioner kroner) for å ta DNA-skade svar (DDR) programmer for å kliniske bevis av konsept. Serie B runde ser flere store navn investorer gi penger til forskere som har som tidligere arbeid på PARP-hemmer Lynparza sette DDR på kartet.

Cambridge, UK-basert Artios dukket opp i 2016 med DDR-programmer i-lisensiert fra Cancer Research Teknologi, en C-suite som utviklet Lynparza på KuDOS Pharma før AstraZeneca snappet den opp og $36 millioner dollar fra investorer, inkludert SV Helse Investorer og VC vinger av AbbVie og Merck KGaA. To år senere, Artios har avanserte programmer til det punktet er det behov for en ytterligere $84 millioner kroner til å montere en presse til klinikken.

Andera Partnere—fondet tidligere kjent som EdRIP—og LSP ledet runde med støtte fra andre nye støttespillere Pfizer Virksomhet og Novartis Venture-Fond. Eksisterende aksjonærer Arix Bioscience, SV Helse Investorer, M Virksomhet, IP-Gruppe og AbbVie Virksomhet har også bidratt til serie B.

Syndikat støtte vil bankroll utvikling av små molekyl DDR legemidler, inkludert en føre kandidat som mål DNA-polymerase theta (Polθ). Artios’ interesse i Polθ hviler på bevis for sin rolle i en DNA-reparasjon vei og sin upregulation i et utvalg av solide svulster. Dette tyder på Polθ-hemmere kan selektivt drepe kreftceller ved å ødelegge DNA-reparasjon prosessen de trenger for å overleve. Ved å kombinere inhibitor med kjemoterapi eller strålebehandling kan videre slå effekt opp.

Artios’ Polθ hemmer og andre programmer følger samme generelle tilnærmingen som PARP-hemmere, men gå etter forskjellige enzymer som er involvert i DNA reparasjon. Disse enzymene kollektivt spille en større rolle i DNA-reparasjon enn PARP, men ble oversett i utgangspunktet på grunn av teknologiske begrensninger. De barrierer har kommet ned de siste årene som analyser og celle-basert teknologi har avansert, slik at Artios å bygge en DDR-rørledningen utover PARP.

Blanding av en bevist team, godkjent av overordnet konsept og nye mål har vist seg attraktive for investorer.

“Artios representerer en unik mulighet til å levere en virkelig verden klassen biotech selskapet. LSP har jobbet med Artios’ team før på KuDOS som utviklet olaparib, den første godkjente PARP-hemmer og brukes i eggstokk-og brystkreft, og skaper en milliard dollar markedet,” Rene Kuijten, managing partner ved LSP, sa i en uttalelse.