Congreslid een toeslag in biotech insider trading geval

0
46

Republikeinse Congreslid Chris Collins heeft zijn belast met de effecten van fraude. De casus heeft betrekking op een mislukte multiple sclerose proef begint met een 92% daling in de koers van de Australische biotech Aangeboren immunotherapie-producten maakt.

Collins was een lid van Aangeboren raad van bestuur en bekleedde 17% – belang in de biotech. Volgens de officier van justitie, Collins geleerd van Aangeboren CEO proef was mislukt op 22 juni. Collins antwoordde: “Wow. Heeft geen zin. Hoe zijn deze resultaten nog mogelijk???” voor het aanroepen van zijn zoon Cameron. De aanklagers denken Collins zei tegen zijn zoon over de studie-uitval, wat leidt tot een serie van verkoop die ingeschakeld Cameron om te voorkomen dat verliezen van $570,900 toen het nieuws werd openbaar.

De informatie die naar verluidt ook verspreid buiten Cameron. De aanklacht beschuldigt Cameron van het doorgeven van het nieuws van de proef tekortkoming aan vier personen, van wie één geïnformeerd drie mensen. Uitgerust met deze voorkennis, de groep zou zijn gemaakt van de transacties die ze gered heeft bijna $200.000 in verliezen.

Gedurende het grootste deel van deze periode, Aangeboren voorraad werd stopgezet in Australië. Echter, de voorraad bleef de handel op de AMERIKAANSE OTC-markt. Alle Republikeinse congreslid aandelen werden gehouden in Australië en als zodanig onderworpen zijn aan de halt. Collins wordt niet beschuldigd van het maken van transacties zichzelf en in het bezit van de voorraad bij het nieuws van de proef storing gewist miljoenen dollar af op de waarde van zijn belang.

Collins gaf zelf aan FBI-agenten en gezworen om mount “een krachtige verdediging in de rechtbank” tegen de beschuldigingen dat hij denkt dat zijn “meritless.” Indien veroordeeld op alle punten, Collins getroffen kunnen worden met een 150-jaar gevangenisstraf, aldus CNN.

De aanklacht is een onderdeel van een groter schandaal dat heeft overspoeld Collins. Het Bureau van het Congres Ethiek gepubliceerd in een rapport (PDF) van vorig jaar, dat besproken beschuldigingen over Collins’ gedrag. In het verslag staat Collins kan hebben gedeeld, niet-openbare informatie over Aangeboren, gekocht discounted stock hem aangeboden door zijn positie in het Congres en vertelde een NIH werknemer te voldoen aan de biotech.