Kasterne & Ladders—Off-the-sokkel BIL-T-spiller Cellectis poaches Novartis executive

0
81

Velkommen til denne ukens Kasterne & Stiger, vår roundup av hirings, blitsbruk og retirings i hele bransjen. Vennligst send good word—eller dårlig—fra butikk til Conor Hale, og vi har det her på slutten av hver uke.

 

Off-the-sokkel BIL-T-spiller Cellectis poaches Novartis exec


Cellectis
Stefan Scherer, M. D., Ph. D., ble utnevnt til DIREKTØR for klinisk utvikling.

Scherer var Novartis’ head of tidlige utvikling, strategi og innovasjon for sin AMERIKANSKE onkologi arm. Frankrikes Cellectis arbeider for å fremme allogen BIL-T narkotika inn i og gjennom klinisk utvikling internt og i samarbeid med Arie Belldegrun er Allogene Therapeutics. Scherer vil fungere ut av sin New York-kontor. FierceBiotech

GlaxoSmithKline rekrutterer nye CFO å gå i spissen for å kutte kostnadene


GlaxoSmithKline
HSBC ‘s Iain Mackay ble utnevnt til FINANSDIREKTØR og administrerende direktør på GSK’ s styre.

Administrerende DIREKTØR Emma Walmsley er å bringe på Mackay å erstatte utgående CFO Simon Dingemans og hjelpe lede en nylig annonsert plan for restrukturering forventet å redde £400 millioner kroner per år innen 2021. Mackay serveres som en gruppe finans direktør i bank-giganten, og dette markerer sin første innlegget på en drugmaker. FiercePharma

Thomas Hughes etterlater Zafgen å ta administrerende DIREKTØR rolle i Navitor


Navitor Legemidler
Thomas Hughes, Ph. D., vil bli administrerende DIREKTØR.

Hughes led metabolsk sykdom oppstart Zafgen gjennom en turbulent periode, hvor den er forlatt sin leder fedme kandidat etter at pasienter døde i en fase 3-studie. Han byttet fra KONSERNSJEF til CSO i oktober 2017 sikte på å slå selskapet rundt, og et annet stoff oppfylt sine endepunkter i en fase 2-studie i juni. Navitor ledende fase 1 kandidat mål behandlingsresistent depresjon ved å aktivere mTORC1 veien i hjernen. FierceBiotech

> Cloud programvare selskapet Synthace utnevnt Merck ‘ s Susan Shiff i styret. Shiff har fungert som leder av MSD Senter for Observasjon og Ekte Bevis siden 2014, og har hatt ledende stillinger i Teva, Pfizer, Roche og J&J. Hun ble også kåret til en av Voldsomme s kvinner i biopharma i 2016. Utgivelse

> Johnson & Johnson fremmet Chris DelOrefice å vice president av investor relations, effektiv Aug. 13. DelOrefice har vært med J&J for 19 år, sist som serverer som FINANSDIREKTØR i Nord-Amerika sykehus og medisinsk enhet virksomhet. Utgivelse

> Merz Nord-Amerika utvidet omfanget av KONSERNSJEF Bob Rhatigan er i posisjon til å dekke Latin-Amerika og den samlede kommersielle strategi for sin nyopprettede Amerika. Selskapet har også fremmet Frank Brandt-Pollmann området som VP for Latin-Amerika. Endringene trer i kraft Sept. 1. Utgivelse

> Ernie Meyer ble brakt på som executive vice president og chief menneskelige ressurser offiser på Portola Pharmaceuticals, effektiv Aug. 20. Meyer slutter seg fra mer enn 13 år på Celgene. Utgivelse

> Akouos, sammen med en $50 millioner serie A-runden, som heter vitenskapelige co-grunnlegger Michael McKenna, M. D., medisinsk sjef og Jennifer Wellman som senior vice president of regulatory affairs. Wellman co-grunnlagt Gnist Therapeutics, mens McKenna fungerer som en professor i øre ved Harvard Medical School. Utgivelse

> Peter Pfreundschuh ble utnevnt til FINANSDIREKTØR i UroGen Pharma, effektiv Aug. 20. Midlertidig FINANSDIREKTØR Stephen Mullennix vil fortsette som chief operating officer. Pfreundschuh fra stillingen som FINANSDIREKTØR i Sucampo Pharmaceuticals, kjøpt av Mallinckrodt for $1,2 Milliarder kroner dette året. Utgivelse

> Belgiske BIL-T-utvikler Celyad heter Filippo Petti som FINANSDIREKTØR, effektiv Sept. 3, for å lykkes Patrick Jeanmart. Jeanmart vil bo på som en rådgiver gjennom Desember. 31 under overgangen. Petti fungerer for tiden som VP på helse-og investeringsvirksomhet ved Wells Fargo Verdipapirer. Utgivelse

> Rep. Chris Collins, R-N.Y., ble belastet med verdipapirer svindel og innsidehandel i slekt å Australske biotech Medfødte Immunotherapeutics, hvor han eier en 17% innsats og sitter i styret. FierceBiotech