Kongressmedlem belastet i biotech innsidehandel sak

0
27

Republikansk Kongressmann Chris Collins har blitt belastet med verdipapirer svindel. Saken gjelder en mislykket multippel sklerose rettssaken som utløste en 92% fall i aksjekursen av Australske biotech Medfødte Immunotherapeutics.

Collins var medlem av Medfødte styret og holdt en 17% eierandel i bioteknologi. I henhold til påtalemyndigheten, Collins lært fra Medfødte KONSERNSJEF forsøket hadde sviktet den 22. juni. Collins svarte: “Wow. Gir ingen mening. Hvordan er disse resultatene enda mulig???” før du ringer etter sin sønn, Cameron. Aktoratet tror Collins sa til sin sønn om rettssaken feil, noe som fører til en serie av aksjer salg som gjorde Cameron for å unngå tap av $570,900 da nyheten ble offentlig.

Informasjonen også angivelig spredt utover Cameron. Tiltalebeslutningen beskylder Cameron for å formidle nyheter av rettssaken feil på fire personer, en av dem informert tre eller flere personer. Utstyrt med denne insider kunnskap, gruppe angivelig gjort handler som lagret dem nesten $200 000 i underskudd.

Gjennom det meste av denne perioden, Medfødte selskapets aksjer ble stoppet i Australia. Imidlertid aksjen fortsatte å handle på AMERIKANSKE OTC-markedet. Alle Republikansk kongressmann aksjene ble holdt i Australia, og som var underlagt den stopper. Collins er ikke anklaget for å gjøre seg selv handler og eier av aksjer når nyheten om rettssaken feil utryddet millioner av dollar av verdien av sin innsats.

Collins overga seg til FBI-agenter og lovet å montere “et energisk forsvar i retten” mot anklager han mener er “meritless.” Hvis dømt på alle punkter, Collins kan bli rammet med en 150-års fengsel, ifølge CNN.

Tiltalen er en del av en større skandale som har omsluttet Collins. Kontoret av Kongressens Etikk publisert en rapport (PDF) siste år som diskutert påstander om Collins’ oppførsel. Rapporten slo fast Collins kan ha felles ikke-offentlig materiale om Medfødte, kjøpt rabatterte aksjer som tilbys til ham på grunn av hans posisjon i Kongressen og fortalte en NIH ansatte til møte med bioteknologi.