Millendo planer om å gå ut offentlig med gjennom OvaScience overtakelse, i trykk for å fullføre sent stadium R&D

0
70

Millendo Therapeutics planer om å absorbere og brakte, børsnotert fruktbarhet selskapet OvaScience i sin endokrine-basert sjeldne og foreldreløse sykdom innsats.

Som et resultat av alle lager avtale—teknisk sett en fusjon, med det nye selskapet blir kalt Millendo Therapeutics og beholde sin ledelse—aksjer av den nye Millendo vil starte handel på Nasdaq under symbolet MLND.

I tillegg, en gruppe investorer har forpliktet seg til å gi $30 millioner kroner i nye midler til selskapet, enten ved siden av eller før aksjonær godkjenning av fusjonen. Alle fortalt, avtalen er forventet å bringe Millendo kontanter balansen opp til $70 millioner kroner, for å hjelpe bære det gjennom sen-fase kliniske studier for sine to lede kandidater.

Syndikat av investorer inkluderer Roche-Venture-Fond, Ny Virksomhet Tilknyttede selskaper, Frazier Helse-Partnere, Osage Universitetet Partnere, Høyde Life Science Virksomhet, Adams Street Partnere, Longwood-Fond og Innobio forvaltes av Bpifrance. Fusjonen er godkjent av begge selskapers styrer, og forventes å bli fullført innen utgangen av året.

Det nye selskapet vil fokusere på Millendo er sjelden sykdom rør—tidligere i år, Waltham, Massachusetts-basert OvaScience trappet ned sin fou-innsats i sin fruktbarhet behandling som tar sikte på å gjenopprette en kvinnes egg produksjon, etter skuffende data fra prekliniske studier og avbrutte planer for en fase 1b/2a rettssaken.

På den tiden, OvaScience sa det besluttet å bevare ressursene og begynne å lete etter en måte å selge selskapet. I dag, selskapets aksjer handel på $0.90, under OVAS. I begynnelsen av 2015, det omsatt så høyt som $50, med en bedrift verdivurdering over $1 milliard.

RELATERT: OvaScience fruktbarhet behandling forbedrer graviditet priser, men Wall Street fortsatt skeptisk

Gjeldende OvaScience aksjonærer vil eie om lag 20% av de nye, kombinerte selskapet, mens Millendo er investorer vil eie ca 80% før på de siste $30 millioner i finansiering. Det vil bli ledet av Millendo ‘ s president og CEO, Julia Owens, Ph. D., og ligger på Millendo nåværende hovedkontor i Ann Arbor, Michigan.

“Vi er begeistret over mulighetene som er opprettet av denne fusjonen, som det plasserer oss til å bli en leder i sjeldne endokrine sykdommer med finansieringen som trengs for å forfølge den potensielle godkjenning og kommersialisering av våre første-i-klassen-programmer,” sa Owens, som ble kåret til en av Voldsomme s Kvinner i Biopharma 2016.

Millendo forventer å øke sin nåværende ansatt av 25 ansatte, men at veksten vil være basert utelukkende på nyansatte i løpet av de kommende månedene, Owens sa i en telefonkonferanse med investorer.

Det nye styret i selskapet er forventet å holde syv medlemmer, inkludert gjeldende Millendo styremedlemmer Owens, Carol Gallagher, Pharm. D., Mary Lynne Hedley, Ph. D., Jim Hindman, Carole Nuechterlein, J. D., og Randy Whitcomb, M. D., samt gjeldende OvaScience styremedlem John Howe, M. D.

RELATERT: Ann Arbor biotech oppkomling griper $62M runde og en PhII stoffet fra AstraZeneca

“Vårt mål har alltid vært å levere meningsfull terapi til pasienter som ikke har tilstrekkelig behandlingstilbud, og med denne fusjonen, overbevisende kliniske data for våre programmer, og innvielser av sen-fase forsøk for både livoletide og nevanimibe forventet i månedene fremover, vi er optimistiske på at vi kan levere på denne visjonen,” Owens, sa i en uttalelse.

Livoletide, en unacylated ghrelin analog, er utviklet for Prader-Willi syndrom, en sjelden genetisk sykdom preget av nådeløs sult fører til fedme og tidlig dødelighet. Millendo planlegger å lansere en fase 2b/3 studie i tidlig 2019, følgende forbedringer i mat-søkende atferd i fase 2.

I mellomtiden, sin ACAT1 inhibitor nevanimibe viste positive proof-of-concept i en åpen-label fase 2-studie i klassisk medfødt adrenal hyperplasia, og selskapet forventer å fremme den inn i en fase 2b-studien i tredje kvartal i år. Det er også blitt studert i endogent cushings Syndrom.

Om OvaScience ‘ s legacy eiendeler, Millendo planer om å vurdere alternativer for den beste veien fremover de neste par månedene, herunder salg eller lisensiering sine egg cell technology, Owens fortalte FierceBiotech.

Merk: Denne historien ble oppdatert med en kommentar fra Millendo.