PARP-hemmere vis løftet for behandling av ALS og andre hjernen lidelser

0
62

AstraZeneca er Lynparza og Tesaro er Zejula—en del av en voksende klasse av kreft medisiner kjent som PARP—hemmere-er på markedet, og blir brukt til å behandle eggstokkreft med BRCA-mutasjoner. Nå har ny forskning fra University of Pennsylvania, antyder denne klassen av medisinen kan vise seg nyttig i behandling av enkelte hjernen sykdommer, også.

PARP-hemmere hindre misplacement av et bestemt protein som har vært innblandet i amyotrofisk lateral sklerose (ALS) og frontotemporal degenerasjon, Penn team funnet. I så å gjøre, er det forhindrer unormal protein klumper som er et kjennetegn på disse og andre hjernens sykdommer.

De skadelige proteiner, kalt TDP-43, danner klumper når det er utenfor cellekjernen. Proteinet binder seg med et molekyl som kalles poly(ADP-ribose) (PAR), og etterhvert som tiden går, de danner skade hjernens strukturer kjent som stress granulater. Penn team fant at PARP-hemmere hindre at PAR blir generert, noe som kutter ned på TDP-43 er skadelige effekter, ifølge en uttalelse.

Teamet gjorde oppdagelsen av testing PARP-hemmere på celler dyrket i kultur. De observerte en nedgang i akkumulering av TDP-43, de som er rapportert i tidsskriftet Molecular Cell.

RELATERT: Orion tar ombygginger av hjertesvikt stoffet inn i fase 3 for ALS

“Hva spent meg om å følge denne veien ble løftet av små molekyler som angriper sykdommen prosessen av TDP-43,” sa hovedforfatter Leeanne McGurk, Ph. D., et forskningsmedarbeider på Penn, i uttalelsen.

Det fortsetter å være sterk interesse i nye kandidater til å behandle ALS, til tross for noen skuffelser i feltet. I juni, Flex Pharma trukket ut av en fase 2-studie av sin muntlige ALS kandidat på grunn av toleranse problemer, for eksempel. Men ikke lenge etter det, Biogen slo en $535 millioner tilbyr med AliveGen å utvikle et ALS stoff som mål myostatin, som regulerer muskel funksjon. Og RNAi high-flyer Alnylam sa nylig det er forberedelse til å gå inn kliniske studier av ett eller flere legemidler som er rettet mot ALS.

Selv om ingen er testing PARP-hemmere i nevrodegenerativ lidelser helt ennå, ny klasse av legemidler er å generere interesse for den potensielle nytteverdi utover ovarian kreft. I juni, Pfizer vant prioritet anmeldelse fra FDA for sin PARP-hemmer, talazoparib, i BRCA-muterte, HER2-negative brystkreft. I mellomtiden, har forskere ved Yale er å undersøke PARP hemming i sjelden, arvelig kreft, og en gruppe i STORBRITANNIA oppdaget at stoffet klasse kan også være effektiv mot vanskelige å behandle hjernen svulster.

Penn forskere mener PARP-hemmere kan lett være finjustert for bruk i hjernen lidelser. “På grunn av mangelen på behandlingstilbud, vi er begeistret av disse eksperimenter som hjelper belyse molekylære hendelser som kan føre til nye therapeutics,” sa team co-leder Nancy Bonini, Ph. D., biologi professor ved universitetet.