PARP-remmers veelbelovend voor de behandeling van ALS en andere hersenstoornissen

0
68

AstraZeneca ‘ s Lynparza en Tesaro de Zejula—in het kader van een opkomende klasse van kanker geneesmiddelen die bekend staat als PARP-remmers zijn op de markt en wordt gebruikt om de behandeling van eierstokkanker met BRCA-mutaties. Nu nieuw onderzoek van de Universiteit van Pennsylvania blijkt dat dit klasse van de geneeskunde kan nuttig zijn in de behandeling van sommige ziekten van de hersenen, ook.

PARP-remmers voorkomen dat het zoek raken van een specifiek eiwit dat is betrokken bij amyotrofische laterale sclerose (ALS) en frontotemporal degeneratie, het Penn team gevonden. Zo voorkomt hij dat de abnormale eiwitten klonteren dat is een kenmerk van deze en andere hersenaandoeningen.

Het schadelijke eiwit, genaamd TDP-43, vormen de bosjes wanneer het zich buiten de celkern. Het eiwit bindt met een molecuul genaamd poly(ADP-ribose) (PAR), en naarmate de tijd vordert, vormen ze beschadigen de hersenen structuren bekend als stress korrels. De Penn team vond dat PARP-remmers voorkomen PAR worden gegenereerd, die bezuinigingen op de TDP-43 schadelijke effecten, volgens een verklaring.

Het team deed de ontdekking door het testen van PARP-remmers op gekweekte cellen. Ze zagen een daling in de accumulatie van het TDP-43, zij gemeld in het tijdschrift Molecular Cell.

GERELATEERD: Orion neemt hergebruikte hartfalen drug in fase 3 voor ALS

“Wat mij opwindt over het nastreven van dit traject was de belofte van kleine moleculen die de aanval van de ziekte proces van het TDP-43”, zei hoofdauteur Leeanne McGurk, D. Ph., research associate aan de Penn in de verklaring.

Er is nog steeds een sterke interesse in nieuwe kandidaten voor de behandeling van ALS, ondanks enkele teleurstellingen in het veld. In juni, Flex Pharma getrokken uit een fase 2 trial van de mondelinge ALS kandidaat omwille van de compatibiliteit problemen, bijvoorbeeld. Maar niet lang na dat, Biogen sloeg een $535 miljoen deal met AliveGen te ontwikkelen ALS een drug die doelen myostatin, dat regelt de spierfunctie. En RNAi high-flyer Alnylam zei onlangs het voorbereiden op het klinische proeven van een of meer geneesmiddelen die ALS doel.

Hoewel niemand het testen van PARP-remmers in neurodegeneratieve aandoeningen nog, de nieuwe klasse van geneesmiddelen is het genereren van belang voor de potentiële nut voorbij eierstokkanker. In juni, Pfizer won priority review van de FDA voor de PARP-remmer, talazoparib, in het BRCA-mutatie, HER2-negatieve borstkanker. Ondertussen, hebben de onderzoekers van Yale zijn het onderzoeken van PARP remming van de zeldzame, erfelijke vormen van kanker, en een groep in het verenigd koninkrijk ontdekt dat de drug klasse kan ook effectief zijn tegen hard-aan-de behandeling van hersentumoren.

De Penn onderzoekers geloven PARP-remmers kunnen gemakkelijk worden afgestemd voor gebruik in de hersenen aandoeningen. “Gezien het gebrek aan behandeling opties, wij zijn enthousiast over deze experimenten die helpen ophelderen van de moleculaire gebeurtenissen die kunnen leiden tot nieuwe therapieën,” zei team co-leader Nancy Bonini, D. Ph., een biologie professor aan de universiteit.