Vernalis, svekket av FDA avslag, aksepterer £33M Ligand-bud

0
63

Ligand Pharmaceuticals er satt til å erverve Vernalis for knockdown pris på nok 33 millioner (usd 42 millioner kroner). Overtakelse avtalen kommer ett år etter Vernalis var igjen opprulling av en annen FDA avvisning i rask rekkefølge.

Vernalis’ aksjekurs har falt med nesten 90% i løpet av de siste to årene blant oppløsningen av sine planer om å bringe hoste-kalde produkter til markedet. Den Britiske bedøve utvikleren bygget den planlagte portefølje på Tris Pharma er utvidet-release teknologi og scoret et tidlig suksess i 2015 når Tuzistra XR kom til markedet. Men hjulene kom ut i fjor, da FDA avvist CCP-07 og CCP-08.

Selskapet hadde opprinnelig planlagt å refile for godkjenning av legemidler i løpet av få måneder, men endte opp forskaling sin AMERIKANSKE kommersielle drift og betale Tris $10 millioner kroner til å si opp sin avtale. I Mars, Vernalis begynte søker tilbud fra bedrifter som er interessert i å kjøpe bedriften.

Ligand, en Nasdaq-handlet biotech, besvart anropet. Vernalis’ styre og aksjonærer, som har 67% av selskapet, har signert på en £0.062-en-del-bud. Selskapets aksjer handles rundt 5,5 pence for de fleste av de siste ukene, men har vært noe lavere i den siste tiden. Ligand bud er på 46% høyere enn Vernalis’ aksjekurs før det Britiske selskapet sa at det var som søker tilbud.

Hvis avtalen går gjennom, Ligand vil få ganske mye for et lite utlegg. Mens Vernalis’ hoste-kaldt enhet imploderte, selskapet har fortsatt åtte programmer i samarbeid med selskaper, inkludert Celgene og en 70-person-R&D team i Cambridge, England. Vernalis også har £27 millioner kroner i kontanter.

Ligand mener Vernalis’ eksisterende avtaler og dets like-ennå-unpartnered tidlig stadium programmer kan være en kilde til inntekt i årene som kommer. Like, Ligand ønsker å bruke den BRITISKE basen vil det få i det overtakende å støtte ytterligere investeringer og oppkjøp aktiviteter i landet og resten av Europa.

Når det er sagt, Ligand planer om å gjøre noen kutt. Med Ligand planlegger å avbryte Vernalis’ stock listing, den Britiske selskapets hovedkontor er planlagt å lukke, potensielt sette alle sine ledelsesmessige og administrative ansatte ut av arbeid. Ligand også planer om å gjøre noen skjærer i Cambridge fou-området.