Kunne en grønn stær stoff også bekjempe fedme?

0
52

Forskere har undersøkt mange måter å “beige” usunn hvitt fett, snu den til energi-brenning brunt fett for å bekjempe fedme. Men hva om vi kunne stoppe fett fra å komme inn i kroppens vev i første omgang? Forskere ved Yale University tror de har funnet et mål for å hindre at fett opptak på point of entry, og en ny klasse av glaukom medikamenter som kan bidra til å utføre som feat.

Når konsumert, kosttilskudd fett er gjennomført av små pakker kjent som kylomikroner fra fordøyelsessystemet til blodet. De kylomikroner er absorbert inn i kroppens celler via lymfekar kalt lacteals. Teamet fant ut at hvis de smalere lacteal veikryss, de kunne stoppe kylomikroner fra å komme inn i vev.

Tidligere studier hadde vist at hemme produksjonen av vaskulær endotelial vekstfaktor (VEGF-A)—et protein er kjent for å stimulere dannelsen av blodkar—kan blokkere veksten av lacteals. Som dukket opp for å begrense fett opptak, men den eksakte mekanismen var ikke klart.

RELATERT: Utnytte “røverstater” stamceller for å vokse sunt fett kan hjelpe behandle metabolske forstyrrelser

Yale studie involvert mus som normalt express to VEGF-A-reseptorer kalt FLT1 og NRP1, sier hovedforfatter Zhang Feng, Ph. D., en forsker med Yale Kretsløpssystem Research Center, i et intervju med FierceBiotechResearch. Laget genmodifiserte mus for å slette FLT1 og NRP1 i endotelceller og matet dem en høy-fett diett i åtte uker. Mus som hadde reseptorer funksjonshemmede ikke opp i vekt, mens normale mus doblet i vekt, forskere rapporterte i sin papir, som ble publisert i Science.

Hva skjedde med disse reseptorene knockout-mus? Normalt, lacteals har knapp-som hull langs fôr, gjennom kylomikroner kan gli inn i omkringliggende vev. Imidlertid, i engineered mice, hull slått i smalere, glidelås-formede åpninger, som gjorde det vanskelig for fett-bærer kylomikroner til å passere gjennom.

“Vi viser at FLT1 og NRP1 er lokkefugl faktorer av VEGF-A signalering. Når vi fjerner de to reseptorer, VEGF-A-signalisering er over-aktivert,” Zhang sa. Derfor mener han VEGF-A signalering for å aktivere agenter ville oppnå de samme resultatene. Hva er mer, team fant en hemmer av Rho kinase (ROCK) kan også bidra til at lacteal junction zippering og hindre opptaket av fett.

ROCK hemming er en godt etablert behandling banen for grønn stær. I desember i fjor, Aerie Pharmaceuticals’ Rhopressa ble den første FDA-godkjent ROCK inhibitor for å behandle denne sykdommen.

RELATERT: Forskere oppdage usannsynlig kobling mellom ‘sweet tooth gen’ og redusert kroppsfett

Mange nyere studier har fokusert på å behandle fedme ved å senke nivåene av usunn hvitt fett og øke brunt fett. Forskere ved American University oppdaget et reservoar av sovende stamceller i kroppen som kan forvandle seg til sunt fett, for eksempel. Et annet team fra American University og University of Michigan identifisert en signalering veien kalles CHRNA2 som hjelper slå hvitt fett i brunt fett, og de fant at nikotin kan fremme prosessen.

Men Zhang og samarbeidspartnere nå tyder på at lacteal kunne være et mål for fremtidig fedme behandlingsformer, spesielt fordi det er allerede legemidler på markedet målretting sentrale spillere liker ROCK. “Basert på våre resultater, tror vi at slike legemidler bør være testet for effekter på lipid absorpsjon og vekttap,” Zhang sa.