UC Berkeley rug orale gentherapie bedrijf gericht op de gut-in van $1,5 M zaad ronde

0
64

Een UC Berkeley-backed preklinische bedrijf, DNAlite Therapeutics, verzamelde $1,5 miljoen in “seed money” na te streven orale gen therapieën die door de mazen van het slijm barrière die meestal blokkeert de toegang tot het maag-darmkanaal.

Zijn eerste doel is familiaire adenomateuze polyposis, een zeldzame, erfelijke aandoening die ervoor zorgt dat honderden poliepen te vormen in de wanden van de dikke darm, uiteindelijk het draaien van kwaadaardige tenzij de dikke darm is verwijderd.

DNAlite de nonviral nanodeeltje platform bootst bepaalde eigenschappen van enterovirussen—een veel voorkomende oorzaak van de maag griep, net als polio, meningitis en andere ziekten—om zo te komen tot een functionele kopie van een defect gen aan het maag-epitheel.

“Met behulp van een nonviral systeem stelt ons in staat om te overwinnen verpakking capaciteit en de immuunrespons, die de uitdaging met de huidige virale vectoren,” DNAlite s VP van business development en operations Xixi Zhu zei FierceBiotech. Het bedrijf heeft verschillende strategieën” om te overwinnen de vluchtige, zure milieu van de maag en de dunne darm, zei ze.

Na bewijst zichzelf tegen ziekten waarbij één defect gen, het bedrijf van plan om te verhuizen naar een meer gangbaar GI aandoeningen zoals inflammatoire darmziekten, Zhu zei, toevoegend dat de levering platform kan worden aangepast aan andere geïsoleerde weefsels, zoals de luchtwegen, sinussen, de voortplantingsorganen en de ogen.

De Berkeley Catalyst Fund led de seed-ronde, met deelname van de universiteit, SVE Kapitaal, Blauwe Beer-Ventures, SOSV en de Baldota familie. Daarnaast is het in San Francisco gevestigde bedrijf kreeg een investering van de Chinese pharma bedrijf BrightGene Bio-Medische Technologie.

DNAlite de onmiddellijke plannen zijn verfijning van het systeem van de levering en het aantonen van de werkzaamheid in een diermodel.

Terwijl het bijwonen van de universiteit van Berkeley, een van de mede-oprichters Mubhij Ahmad en Timothy Dag uitgevoerd hun eerste experimenten aan de universiteit core faciliteit, evenals door middel van contract research organisaties off-site in hun vrije tijd, Zhu zei, met DNAlite holding eigen patenten sinds haar oprichting in 2016.

“Dat gezegd zijnde, we hadden het geluk om een deel van de UC-systeem als ze ons in staat om ontvangen enorme steun en vooruitgang snel met onze programma’ s,” zei ze.