UC Berkeley ryggen oral genterapi selskapet rettet mot det gut i $1,5 M frø runde

0
45

En UC Berkeley-støttet prekliniske selskapet, DNAlite Therapeutics, har samlet inn $1.5 millioner i frø penger til å forfølge oral gen terapi som kan slippe gjennom slim barriere som vanligvis blokkerer tilgang til mage-tarmkanalen.

Det første målet er familiær adenomatøs polypose, en sjelden, arvelig lidelse som fører til hundrevis av polypper å danne i veggene i tykktarmen, slutt å slå ondartet mindre tykktarmen er fjernet.

DNAlite er nonviral nanopartikkel-plattformen etterligner visse egenskaper av enterovirus—en vanlig årsak til magen influensa, så vel som polio, meningitt og andre sykdommer—for å levere en funksjonell kopi av et defekt gen til fordøyelsessystemet epitel.

“Ved hjelp av en nonviral systemet tillater oss å overvinne emballasje kapasitet og immunrespons, som er en felles utfordring med dagens virale vektorer,” DNAlite er VISEPRESIDENT for forretningsutvikling og drift Xixi Zhu sa FierceBiotech. Selskapet har “flere strategier for” å overvinne den flyktige, sure miljøet i magesekken og tynntarmen, sa hun.

Etter bevise seg mot sykdommer som involverer en enkelt defekte genet, har selskapet planer om å flytte til en mer utbredt GI tilstander som inflammatorisk tarmsykdom, Zhu sa, og legger til at levering plattform kan tilpasses til andre isolert vev, for eksempel luftveiene, bihuler, skjede og øynene.

Berkeley Katalysator Fond ledet frø runde, med deltakelse fra universitetet, SVE Kapital, Blå Bjørn Virksomhet, SOSV og Baldota familie. I tillegg er det San Francisco-baserte selskapet mottatt en investering fra den Kinesiske pharma selskapet BrightGene Bio-Medisinsk Teknologi.

DNAlite er umiddelbare planer omfatter raffinering sin leveranse system og demonstrere effekten i en dyr modell.

Mens han studerte ved UC Berkeley, co-grunnleggerne Mubhij Ahmad og Timothy Dag gjennomførte sin første forsøk utført ved university ‘ s core facility, så vel som gjennom kontrakten forskning organisasjoner off-site på fritiden, Zhu sa, med DNAlite å holde sine egne patenter siden grunnleggelsen i 2016.

“Det blir sagt, vi var heldig å være en del av UC-systemet som de har gjort oss i stand til å motta enorm støtte og fremgang raskt med våre programmer,” sa hun.