Crescendo navn ex-Roche leder Pisa som CMO

0
59

Crescendo Biologiske har kalt Pavel Pisa, M. D., Ph. D., som medisinsk sjef. Pisa er den tidligere gruppen hodet av denne medisinen i Roche, hvor han jobbet med utvikling av onkologi medikamenter, inkludert Avastin og Gazyva.

For de fleste av hans tid i Roche, Pisa spesialisert i å bevege seg rusmidler inn i og gjennom klinikken. I disse translational research roller, Pisa innledet anti-CD20-antistoff Gazyva gjennom tidlig-fase testing og utover, og senere ledet en 15-person team som flyttet en håndfull kandidater til klinikken hvert år. Langs veien, Pisa integrert Roche ‘ s discovery og translasjonsmedisin grupper og hjulpet til med å sette opp sin globale kreft immunterapi arbeidsgruppe med Genentech.

Som bakgrunn gjør Pisa passer godt for Crescendo, hvor han vil overvåke forkant av CB307 og andre eiendeler i menneskelig testing. CB307 er en PSMA-CD137 bispecific utformet for å aktivere T-celler i nærhet til kreftceller, ikke sunt vev. Potensialet i stoffet og resten av Crescendo ‘ s pipeline aktivert den Britiske biotech å høyne med $70 millioner (€57 millioner kroner) serie B-tidligere i år.

Serie B ga Crescendo penger til å flytte inn i klinikken. Siden da, bioteknologisk har jobbet for å legge til den kompetansen det er behov for å gjøre denne overgangen. Crescendo tok en tidlig skritt mot dette målet i juli når det utnevnt Igor Matushansky, M. D., Ph. D., som nonexecutive direktør. Matushansky er CMO av Hookipa Biotech og har tidligere hatt ledende kliniske stillinger på Daiichi Sankyo og Novartis.

Pisa endte med sin 12-års arbeid ved Roche i februar og begynte å arbeide som konsulent for å biotechs den følgende måneden. Syv måneder senere, Crescendo har overtalt Pisa til å flytte tilbake til en full-time-konsert, og i biotech for første gang. Før du starter på Roche i 2006, Pisa for det meste jobbet ved Karolinska University Hospital.

Crescendo administrerende DIREKTØR Peter Pack, Ph. D., ser denne erfaringen nyter godt av hans selskap.

“Pavel er den ideelle personen til å drive våre lede programmet, CD137-PSMA, og vår oppfølging på rørledning av immunsystemet modulatorer gjennom klinikken. Han bringer med seg virkelig eksepsjonell erfaring som klinisk utvikleren av onkologi biologiske, og har tidligere ledet så mange programmer for Roche i IO-feltet,” Pack sagt i uttalelsen.