Atreca poser $125M som solid svulst rettssaken kommer til syne

0
36

Atreca har reist $125 millioner kroner til å trappe opp sin fou-virksomhet. Serien C runde kommer som Atreca girer opp for å flytte forspranget solid svulst stoffet inn i klinikken og øke gjennomstrømning av den industrialiserte oppdagelsen motor har det bygget seg opp over de siste syv årene.

California ‘ s Atreca etablert sin legitimasjon løpet av de siste årene gjennom VC runder som er lagt til $91 millioner kroner til statskassa, og tiltrakk seg støtte fra investorer, inkludert GlaxoSmithKline og Bill & Melinda Gates Foundation. GSK og Gates Foundation begynte å jobbe med Atreca, for, som gjorde ledende farmasøytiske selskaper, inkludert Johnson & Johnson, Novartis, Pfizer og Sanofi.

Atreca tiltrakk seg oppmerksomhet på styrken av sin roman tilnærming til stoffet discovery, som prober B-celle responser til å identifisere roman antistoffer og de målene som engasjere seg med dem.

“Evnen til å oppdage roman antistoff-målet par svinger den tradisjonelle drug discovery prosessen på hodet,” Atreca administrerende DIREKTØR John Orwin sa. “I stedet for å starte med et mål, og trykk deretter selskaper iler til med å finne ut den beste måten å bedøve som mål, vi starter med å svare pasienter og hva immunsystemet åpenbart for oss.”

Orwin, tidligere DIREKTØR of oncology i Genentech, sluttet Atreca i April etter å ha ledet Relypsa til en $1,5 milliarder kroner overtakelse av Vifor Pharma. Avtalen returneres Orwin å oncology plass og satte ham ansvaret for å veilede Atreca gjennom de neste stadium av sin utvikling.

ATRC-101 er helt i front i utviklingen av Atreca. Orwin og hans kolleger er ennå for å offentliggjøre målet for antistoff, sier bare at det fungerer å behandle solide svulster gjennom driver antigen engasjement. Mer informasjon vil dukke opp som Atreca fremskritt stoffet, som forventes å gå inn i klinikken ved utgangen av neste år.

Atreca går tidligere stadium kandidater med ulike mekanismer for, og planlegger å holde sin rørledning på lager ved å utvide sine evner og å øke antall dyr modeller som tester sin antistoffer.

Så langt, Atreca er spy av sin oppdagelse motor har avdekket mer enn 1000 antistoffer. Noen av disse, slik som ATRC-101, har direkte effector funksjoner, noe som gjør dem egnet for bruk som terapeutisk monoklonale antistoffer. Andre binder seg spesifikt til svulster, men har liten eller ingen effekt på kreft celler. Atreca ønsker å partner disse antistoffene.

“En av de andre prioriteringer samarbeider med noen av de antistoffer med nye teknologier som bispecifics, som antistoff bedøve konjugater, potensielt i BIL-T-plass, T-celle engagers. I hovedsak, vi har laget innholdet med disse roman antistoff-målet par som vi tror sammen med riktig teknologi kan skape mye av verdi,” Orwin sa.

Deal-making aktivitet i de siste månedene tyder på at forslaget kunne resonere med selskaper som eier roman modaliteter. Bluebird bio, for eksempel, sammen med med Gritstone og Regeneron siste måneden for å få tilgang roman mål og antistoff målretting kjøretøy til bruk sammen med sin celle terapi-plattformen.

Serien C runde ble ledet av fortsatt-anonym “store USA-basert, helse-fokusert fond” som har nytta Atreca ‘ s opphav. Andre eksisterende støttespillere Wellington Management og Skarven Asset Management har bidratt, også, som gjorde nye investorer Aisling Kapital, Bokser, Hovedstaden i Tavistock Gruppe, EcoR1 Kapital, Redmile Gruppe, Samsara BioCapital og Tekla Capital Management.