Atreca väskor $125 som solid tumör rättegång kommer i sikte

0
52

Atreca har höjt $125 miljoner kronor för att öka sin fou-verksamhet. Serien C-runda kommer som Atreca växlar upp för att flytta sin ledning solid tumör drog till kliniken och öka genomströmningen av den industrialiserade upptäckt motor det har byggts upp under de senaste sju åren.

Kaliforniens Atreca etablerade sina meriter under de senaste åren genom VC rundor som lagt $91 miljoner till sina kassakistor och lockade stöd av investerare, inklusive GlaxoSmithKline och Bill & Melinda Gates Foundation. GSK och Gates Foundation började arbeta med Atreca också, som gjorde ledande läkemedelsföretag, inklusive Johnson & Johnson, Novartis, Pfizer och Sanofi.

Atreca uppmärksammats på styrkan i dess nya strategi för drug discovery, som mäter B-cell responses för att identifiera nya antikroppar och mål att samarbeta med dem.

“Förmågan att upptäcka nya antikroppar mål par varv den traditionella forskningsprocessen på sitt huvud,” Atreca VD John Orwin sagt. “Istället för att starta med ett mål och sedan rusa till att räkna ut det bästa sättet att läkemedel som mål, vi börjar med att bemöta patienter och vad immunförsvaret uppenbarat för oss.”

Orwin, fd VVD i onkologi vid Genentech, gick Atreca i April efter ledande Relypsa till en $1,5 miljarder övertagande av Vifor Pharma. Utnämningen tillbaka Orwin till onkologi utrymme och gav honom i uppdrag av vägledande Atreca nästa steg i sin utveckling.

ATRC-101 är att gå i spetsen för utvecklingen av Atreca. Orwin och hans kollegor är ännu inte avslöja målet för den antikropp, säger bara att det fungerar för att behandla solida tumörer genom att föraren antigen engagemang. Mer information kommer att dyka upp som Atreca förskott drogen, som förväntas träda kliniken i slutet av nästa år.

Atreca framskrider tidigare skede kandidater med olika mekanismer, alltför, och planerar att hålla en välfylld pipeline genom att utöka dess kapacitet och öka antalet djurmodeller där man testar sina antikroppar.

Så långt, Atreca är veva för dess upptäckt motorn har avslöjat mer än 1 000 antikroppar. Några av dessa, såsom ATRC-101, direkt effektor-funktioner, vilket gör dem lämpliga för användning som terapeutiska monoklonala antikroppar. Andra binda specifikt till tumörer men har liten eller ingen effekt på cancerceller. Atreca vill partner dessa antikroppar.

“En av de andra prioriteringar är partnering en del av dessa antikroppar med nya tekniker som bispecifics, som antikroppsbaserade läkemedel konjugat, eventuellt i BILEN-T utrymme, T-cell engagers. I huvudsak har vi skapat innehållet med dessa nya antikroppar mål par som vi tror att paras ihop med rätt teknik kan skapa mycket av värde,” Orwin sagt.

Hantera beslutsfattande aktivitet de senaste månaderna tyder på att påståendet kan resonans med företag som äger nya villkoren. Bluebird bio, till exempel, har slagit sig ihop med med Gritstone och Regeneron förra månaden att få tillgång till nya mål och antikroppar riktade fordon att använda med dess cellterapi plattform.

Serie C rundan leddes av den fortfarande anonyma “stora USA-baserade, hälso-fokuserade fonden” som har finansierad Atreca uppgång. Karl befintliga sponsorer Wellington Management och Storskarv Kapitalförvaltning bidrog också, som gjorde nya investerare Aisling Kapital, Boxer Inkomst av Tavistock Grupp, EcoR1 Kapital, Redmile Grupp, Samsara BioCapital och Tekla Capital Management.