OncoResponse reiser $40M for kreft pasient-hentet antistoffer

0
43

Texas biotech OncoResponse har reist $40 millioner kroner i andre runde finansiering for å utvikle legemidler basert på antistoffer tatt fra kreft overlevende.

Den tre år gamle oppstart—grunnlagt av Theraclone administrerende DIREKTØR Clifford Aksjer—sier kontanter vil bli brukt til å ta fem programmer fra OncoResponse er antistoff-mining R&D, som er for tiden fokusert på melanom, ikke-liten celle lunge kreft i prostata kreft, mage kreft og kronisk myelogen leukemi, i menneskelig testing.

OncoResponse reist $9.5 millioner kroner i sin serie En runde i 2015, med en $3 millioner top-up fra Baxalta (nå en del av Shire) året etter. Sin jeg-STJERNERS teknologi-plattformen er bygget på forskning utviklet i samarbeid med MD Anderson som bruker vevsprøver og blod tatt fra “elite” sykdom responders å finne terapeutisk fører fra titusener av antistoffer laget av menneskets immunsystem.

I tilfelle av kreft, som inkluderer pasienter som har blitt behandlet på riktig måte med immuno-onkologi narkotika, sier Houston biotech, og dette kan hjelpe forskerne å forstå hvorfor noen pasienter responderer til denne typen behandling, og andre ikke. Det er en tilnærming som også ble forfulgt av andre forskningsgrupper, inkludert California biotech Atreca, som presentert prekliniske data på en av sine kandidater på Verden Prekliniske Kongressen i juni.

“Vi har nå flere antistoffer fra våre kreftpasient-avledet plattform som er rettet mot modulerende immunsuppresjon av svulsten microenvironment,” i henhold til Aksjer, som fortalte Xconomy sin første kandidaten skal være i klinikken av fjerde kvartal i 2020.

“Denne nye hovedstaden vil gi oss mulighet til å fremme våre programmer gjennom pre-klinisk utvikling og gjør det mulig for oss å flytte våre lede programmer i kliniske studier,” la han til, og bør holde selskapet i drift penger til 2021.

Serie B legger RiverVest Venture-Partnere, som ledet runde, pluss Qatar Investment Authority og Redmile Gruppe for å OncoResponse ‘ s liste over støttespillere, som også inkluderer Canaan Partners, Alexandria Venture-Investeringer, ARCH Venture-Partnere, Helsinn investeringsfond, HT Familie Office og William Marsh Rice University.

“Vi tror at deres portefølje av unike stoffet kandidater har potensial til å hjelpe kreftpasienter, utvide løftet av immunterapi,” kommenterte RiverVest Administrerende Direktør John McKearn, Ph. D.