Xenon frigjør seg av noen XEN1101 milepæl forpliktelser

0
62

Xenon har truffet en avtale med Bausch Helse til å frigjøre seg fra milepæl og royalty forpliktelser knyttet til epilepsi-prospektet XEN1101. Avtalen ser Xenon betale $6 millioner forhånd for å unngå å ha for hånden over opp til $40 millioner kroner i milepæler pluss royalties ned linjen.

Canada-baserte Xenon tok på seg det økonomiske bånd til Bausch Helse, selskapet som tidligere var kjent som Valeant, når det kjøpt Kv7 kalium kanal åpneren XEN1101 fra 1. Ordre Pharmaceuticals siste året. 1. Ordre gjort milepæl forpliktelser til å Bausch Helse når det kjøpt stoffet og passert dem på Xenon når det losses eiendelen.

Sekvensen av hendelser venstre Xenon på kroken for milepæl og royalty betalinger til Bausch Helse og 1. Orden. Etter å ha knaste tallene, Xenon har bestemt at det er best tjent med å betale Bausch Helse – $6 millioner kroner for å avslutte forholdet deres.

Ved å gjøre det, Xenon har eliminert muligheten for at det er nødt til å betale Bausch Helse så mye som $39.6 millioner kroner i milepæler, pluss middels til høy enkelt-sifret royalties. Xenon var noen måte av å måtte betale mesteparten av milepælene. Klinisk utvikling milepæler konto for $0,5 millioner av det totale. Regulatoriske milepæler var verdt $7 millioner. De gjenværende $32.1 millioner kroner var knyttet til salg mål.

Resultatet er Xenon beslutning om å avslutte forholdet med Bausch Helse vil bare betale hvis den treffer noen av de regulatoriske eller salg milepæler. Xenon vilje til å betale nå til å frigjøre seg av finansielle forpliktelser det kan aldri trenger å møte reflekterer den økende tillit i XEN1101.

“Basert på vår spennende fremgang og styrke den positive data fra XEN1101 fase 1 studie og fase 1b transkranial magnetisk stimulering studien, vi forhandlet frem en engangsutbetaling som avslutter hele vår fremtid milepæl, og royalty-betaling forpliktelser til å Bausch Helse. Denne transaksjonen underbygger vår tro på potensialet i XEN1101 som behandling av epilepsi, og muligens andre nevrologiske indikasjoner og ytterligere befester vår egen rørledning,” Xenon CEO Simon Pimstone sa i en uttalelse.

Xenon er fortsatt på kroken for opp til $8 millioner i milepælsbetalinger til 1. Orden.