Ytan är Biniszkiewicz, Chappel gå MPM Capital som executive partners

0
28

Ytan Onkologi är Detlev Biniszkiewicz, Ph D., Scott och Chappel, Ph D., har båda gjort hoppa till MPM Capital som executive partners. De kommer att hjälpa dig att identifiera och övervaka nya investeringsmöjligheter inom onkologi startups och ta ledande roller i dessa företag.

Vid cancer immunterapi-fokuserad Hård 15 vinnare, Biniszkiewicz tjänstgjort som VD och koncernchef genom 2017, innan bolagets $108 miljoner börsintroduktion tidigare i år. Chappel, en av Ytan s grundare, som serveras som chief technology officer och övervakade antikropp generation, produktion och prekliniska studier.

Och för att komma igång, Chappel utsågs till chief scientific officer för MPM portföljbolag iTeos Therapeutics tidigare i sommar—som nyligen höjde $75 miljoner i en serie B-runda för att flytta sina A2A antagonist i kliniken under nästa år, med inriktning immunosuppressiva mekanismer.

Han kommer att vara ansvarig för att bygga ut iTeos ” pipeline och ledande preklinisk utveckling som Belgien-baserade företaget expanderar in i nya kontorslokaler i Cambridge, Massachusetts.

Innan Ytan Onkologi, Chappel hjälpte hittade Arteaus Therapeutics, som förvärvades av Eli Lilly 2014, och var CSO på Tokai Läkemedel. Innan att han var en senior VP för forskning vid Dyax och en chief scientist på Serono.

RELATERAT: 2015 Hård 15 | Yta Onkologi

“MPM, är en av endast ett fåtal life science venture-företag främst inriktat på att investera i ett tidigt skede onkologi, och vi delar samma passion för att omvandla resultaten och välbefinnande för patienter som lider av cancer,” Biniszkiewicz sade i ett uttalande.

Biniszkiewicz gick Ytan strax efter att det framkommit 2015 med $35 miljoner i venture-finansiering, efter att ha tjänstgjort som vice vd för strategi för AstraZeneca onkologi enhet, där han hjälpte till att leda utvecklingen av Lynparza och Tagrisso. Han lugnt kvar på VD-posten någon gång i 2017, som bor på Ytan som en direktör. Ytan så småningom heter Jeff Goater som ny VD, ungefär en månad före BÖRSINTRODUKTIONEN.

Biniszkiewicz tidigare haft flera roller på Novartis, inklusive global head of portfolio management och analys, ge överblick av Novartis forskning och tidig utveckling av portföljen.