AbbVie bouwt geval voor potentiële psoriasis blockbuster risankizumab vooruit van de regelgeving

0
30

AbbVie is geplaatst op een analyse van patiënt-gerapporteerde uitkomsten van fase 3 studies van risankizumab. De analyse bouwt voort uit het bewijs ter ondersteuning van de IL-23 antilichaam vooruitlopend op verwachte goedkeuringen die duidelijk en vecht het uit voor de psoriasis markt.

Risankizumab kwam door de fase 3 de proeven van vorig jaar, het geven van AbbVie de gegevens naar een bestand ter goedkeuring voor aan beide zijden van de Atlantische oceaan. Met risankizumab werkt zijn weg door de regelgevende proces, AbbVie is blijven doorspitten van de gegevens in zoeken van nuggets die u zullen helpen onderscheid te maken tussen de drug van gevestigde en opkomende rivalen verkocht door Eli Lilly, Johnson & Johnson en andere bedrijven.

De analyse toegespitst op de patiënt-gerapporteerde uitkomsten verzameld over drie fase 3 studies, die ontpitte risankizumab tegen J&J is Stelara en AbbVie eigen Humira. Een gepoolde analyse van gegevens uit de twee Stelara studies gevonden dat significant meer patiënten die risankizumab gemeld te worden vrij is van pijn, roodheid en andere symptomen van psoriasis. Na een jaar, 56% van de patiënten in de risankizumab arm waren vrij van symptomen, in vergelijking met 30% in de Stelara-studie.

AbbVie zag ook een statistisch significant verschil in patiënt-gerapporteerde maatregelen van angst en depressie. Na 16 weken, patiënten die risankizumab gerapporteerde afname in angst en depressie van 3 punten 2,7 punten, respectievelijk op de 21-punt self-assessment scale. Patiënten in de Stelara-groep gerapporteerde verbeteringen, ook, maar ze bleef achter bij die in de risankizumab groep.

De andere analyses komen uit de fase-3-studie die in vergelijking met risankizumab aan AbbVie de stoere Humira. Deze analyses gekoppeld risankizumab om statistisch significante verbeteringen in de maatregelen van de kwaliteit van leven en de mate waarin de gezondheid van de problemen interfereren met het vermogen om te werken.

AbbVie is patiënt-gerapporteerde uitkomsten cement de indruk dat risankizumab is meer effectief bij de behandeling van psoriasis dan Stelara en Humira. De grotere, onbeantwoorde vraag is of risankizumab is effectiever dan een meer recent goedgekeurde therapieën, zoals J&J ‘s Tremfya, de enige goedgekeurde IL-23 drug, en Lilly’ s IL-17-antilichaam Taltz. Cross-proef vergelijkingen van de drugs suggereren dat risankizumab houdt, op zijn minst, en het heeft een minder bezwarend doseringsschema op zijn kant te hebben.