AbbVie bygger tilfelle for potensielle psoriasis blockbuster risankizumab i forkant av offentlige beslutninger

0
24

AbbVie har skrevet en analyse av pasient-rapportert resultater fra fase 3 studier av risankizumab. Analysen bygger ut bevis til støtte for IL-23 antistoff i forkant av forventet godkjenninger som vil klare det til hertug det ut for psoriasis markedet.

Risankizumab kom gjennom fase 3 prøvelser siste året, noe som gir AbbVie data til fil for godkjenning på begge sider av Atlanterhavet. Med risankizumab arbeider seg gjennom den regulatoriske prosessen, AbbVie har fortsatt sifting gjennom dataene i søk av nuggets som vil bidra til å skille stoffet fra etablerte og nye rivaler som selges av Eli Lilly, Johnson & Johnson og andre selskaper.

Analysen fokuserte på pasient-rapporterte resultater samlet over tre fase 3 studier som konkurrerer risankizumab mot J&J ‘ s Stelara og AbbVie egen Humira. En samlet analyse av data fra de to Stelara studier fant at signifikant flere pasienter som fikk risankizumab rapportert å være fri fra smerte, rødhet og andre symptomer på psoriasis. Etter ett år, 56% av pasientene i risankizumab arm var symptomfri, mot 30% i Stelara kohorten.

AbbVie så også en statistisk signifikant forskjell i pasient-rapportert tiltak for angst og depresjon. Etter 16 uker, pasienter som fikk risankizumab rapportert nedgang i angst og depresjon av 3 poeng og 2,7 poeng, henholdsvis på 21-punkt self-assessment scale. Pasienter i Stelara gruppen rapporterte forbedringer, også, men de kom til kort i de sett i risankizumab gruppe.

Den andre analyser kommer fra fase 3 rettssaken at i forhold risankizumab til AbbVie er trofaste Humira. Disse analysene knyttet risankizumab til statistisk signifikante forbedringer i målinger av livskvalitet og i hvilken grad helse-problemer som kan forstyrre evnen til å arbeide.

AbbVie er pasient-rapporterte resultater sement inntrykk av at risankizumab er mer effektiv ved behandling av psoriasis enn Stelara og Humira. Større, ubesvarte spørsmålet er om risankizumab er mer effektiv enn mer nylig godkjente behandlingsformer som J&J ‘s Tremfya, bare godkjent IL-23 stoffet, og Lilly’ s IL-17 antistoff Taltz. Cross-rettssaken sammenligninger av narkotika, tyder på at risankizumab har det selv, i det minste, og det har en mindre byrdefull doseringsplan på sin side, også.