Boehringer kjøper oncolytic virus oppstart ViraTherapeutics

0
20

Boehringer Ingelheim har kjøpt oncolytic virus oppstart ViraTherapeutics. Overtakelse er fokusert på vesicular stomatitis virus (VSV) kandidater Boehringer ser blir viktige elementer i arbeidet med å få bakken i immuno-onkologi sektor.

Tyskland er Boehringer sikret muligheten til å tilegne seg ViraTherapeutics for to år siden. Det opprinnelige tilbyr ga Boehringer sjansen til å arbeide med og potensielt kjøpe ut ViraTherapeutics i retur for betaling forpliktelser som kunne til slutt sum €210 millioner kroner.

På den tiden, Boehringer så satt til å avgjøre om å kjøpe ViraTherapeutics etter å få en titt på fase 1 data på føre oncolytic virus, VSV-GP. Imidlertid, Boehringer har trakk tidlig og oppslukt ViraTherapeutics på styrken av prekliniske data på VSV-GP. I mellom å få og å ta opp sitt alternativ, Boehringer utvidet sin avtale med ViraTherapeutics til å dekke et annet medikament.

Boehringer har ringt opp sin forpliktelse til å ViraTherapeutics’ plattform og rørledning som bevis på deres potensial har påløpt. Som alle oncolytic virus, ViraTherapeutics’ kandidatene er designet for å både direkte drepe kreft celler og utløse immun-angrep. Forskjellen, som ViraTherapeutics ser det, hviler på sitt valg av virus. ViraTherapeutics mener VSV er det perfekte våpen, delvis fordi det er et bevis på at folk verken har eller vil utvikle immunitet mot viruset.

RELATERT: Boehringer nabs opp til €210M oncolytic virus avtale med Østerrikske oppstart

Mekanismen for handling av oncolytic virus er i tråd med Boehringer ‘ s strategi for å gjøre opp for tapt terreng i kreft, som hviler på kombinasjonen av immuno-onkologi tilnærminger og tumor celle-rettet behandling.

“Vår tilnærming er forankret i transformere ‘kalde’ svulster—eller immunologically inaktive svulster som ikke er lydhør til sjekkpunkt blockers—til ‘hot’ svulster, de som er mest utsatt for å immunsystem angripe,” Boehringer er Michel Pairet sa i en uttalelse.

Potensialet for oncolytic virus for å oppfylle denne funksjonen, og dermed øke og øke effektiviteten av checkpoint-hemmere har returnert den modalitet til spotlight. I løpet av det siste året, Johnson & Johnson har betalt $140 millioner kroner for å kjøpe BeneVir Biopharm, Merck har truffet en $394 millioner kroner avtale for Viralytics og AbbVie har sikret seg en opsjon på tre Turnstone Biologiske eiendeler.