Boehringer koopt oncolytic virus opstarten ViraTherapeutics

0
27

Boehringer Ingelheim heeft gekocht oncolytic virus opstarten ViraTherapeutics. De overname is gericht op vesiculaire stomatitis virus (VSV) kandidaten Boehringer ziet steeds belangrijke onderdelen van haar inspanningen terrein te winnen in de immuno-oncologie sector.

Duitsland is Boehringer verzekerd van de mogelijkheid tot het verwerven van ViraTherapeutics twee jaar geleden. Dat oorspronkelijke deal heeft Boehringer de kans om te werken met en mogelijk buy out ViraTherapeutics in ruil voor zijn betalingsverplichtingen dat kan uiteindelijk totaal €210 miljoen.

Op dat moment, Boehringer keek om te beslissen of u wilt kopen ViraTherapeutics na het krijgen van een kijkje in fase 1 gegevens over de leiding oncolytic virus, VSV-GP. Echter, Boehringer heeft de trekker overhaalde vroeg en opgeslokt ViraTherapeutics op de kracht van de preklinische gegevens op het VSV-GP. Tussen het verkrijgen en innemen van de optie, Boehringer breidde haar deal met ViraTherapeutics ter dekking van een tweede drug.

Boehringer heeft gekozen haar inzet voor ViraTherapeutics’ platform en de pijplijn, als bewijs van hun potentieel heeft opgebouwd. Net als alle oncolytic virussen, ViraTherapeutics’ kandidaten zijn ontworpen om zowel direct kankercellen te doden en het activeren van het immuunsysteem aanvallen. Het verschil is, zoals ViraTherapeutics ziet, berust op de keuze van het virus. ViraTherapeutics denkt VSV is het perfecte wapen in de strijd, voor een deel omdat er een bewijs is dat mensen niet hebben, noch zal het ontwikkelen van immuniteit tegen het virus.

GERELATEERD: Boehringer nabs tot €210M oncolytic virus optie deal met de Oostenrijkse opstarten

Het mechanisme van actie van oncolytic virussen is in overeenstemming met Boehringer strategie voor het maken van een inhaalslag in kanker, die berust op de combinatie van immuno-oncologie benaderingen en tumor cel-gerichte behandelingen.

“Onze aanpak is geworteld in de transformatie van de ‘koude’ tumoren—of immunologisch inactief tumoren die niet reageren op de checkpoint—blokkers – ‘hot’ tumoren, degenen die het meest gevoelig zijn voor het immuunsysteem de aanval,” Boehringer ‘ s Michel Pairet zei in een verklaring.

Het potentieel voor oncolytic virussen te vervullen die functie en dus het verhogen en verbreden van de effectiviteit van checkpoint-remmers is teruggekeerd van de modaliteit voor het voetlicht. In het afgelopen jaar, Johnson & Johnson heeft betaald $140 miljoen te kopen BeneVir Biopharm, Merck heeft toegeslagen een $394 miljoen deal voor Viralytics en AbbVie heeft zich verzekerd van een optie op drie Turnstone Biologics’ activa.