Er Moderna prepping for bioteknologi er største IPO?

0
23

Allerede cash-rike, Moderna Therapeutics planlegger børsnotering å utvide sine ressurser enda lenger og presse sine messenger RNA-baserte legemidler gjennom utvikling.

En STAT rapport—siterer folk som er kjent med saken—tyder på Moderna kan være bare uker unna sin Wall Street debut, og har beholdt Goldman Sachs, JP Morgan og Morgan Stanley til å hjelpe til med prosessen. Det legger imidlertid at planlegging er fortsatt i de tidlige stadier og IPO kan ta litt tid å ordne.

Moderna—en av en utvalgt gruppe av privateide “unicorn” biotech selskapene med verdivurdering over $1 milliard—har vært svært vellykket i å øke kontanter gjennom privat runder, inkludert en $500 millioner G-serien i februar, som ga den $1.4 milliarder i banken og tok sin samlede fundraising tally nord på $2 milliarder.

Det ble fulgt av noen få måneder senere av en $125 millioner top-up fra Merck & Co. for en KRAS-målrettet kreft vaksine alliansen som tok Cambridge, Massachusetts-basert unicorn verdivurdering opp til rundt $7,5 milliarder kroner, og det er nå på utkikk etter en post-IPO verdivurdering av mer enn $10 milliarder kroner, sier STAT—som ville gjøre det den største noensinne IPO for en biotech.

Med 21 mRNA-kandidater i utvikling og 10 i kliniske studier, Moderna må dype lommer til å fremme sine rørledningen, som er i dag ledet av AstraZeneca-samarbeidet AZD8601, en VEGF-ET stoff som er i fase 2 for hjertesvikt, samt å bygge produksjon infrastruktur kritisk til sine langsiktige planer.

I juli, har selskapet åpnet en 200,000-square-foot produksjonsenhet i Norwood, Massachusetts, til å levere materiale til sin kliniske studier programmer på en estimert kostnad av $110 millioner kroner, med potensial til å utvide ytterligere når det nærmer seg kommersialisering scenen.

Følgende AZD8601 i rørledningen er fase 1 vaksiner mot kreft og virale infeksjoner som chikungunya og Zika, samt prekliniske kandidater for sjeldne sykdommer, inkludert Fabry sykdom og fenylketonuri.

Siste år, Moderna fortalte FierceBiotech det hadde besluttet å bytte fra sin venture-baserte R&D-modellen, med egen virksomhet enheter som opererer som siloer, til en terapeutisk område modell med fokus på smittsomme sykdommer, immuno-onkologi og sjeldne sykdommer.

Flytt fulgte en rekke artikler i media siste året avhør høy verdivurdering og, å dømme av de fundraising siden da, ble godt mottatt av investorene.