EuroBiotech Rapport—Gilead-Galapagos, Boehringer, Crescendo och Medivir hyra CMOs-och Pfizer-Cytoo

0
43

Välkommen till den senaste upplagan av vår vecka EuroBiotech Rapport. Vi börjar denna vecka med en av de mest noggrant tillgångar på de Europeiska läkemedelsutveckling scenen, Gilead och Galapagos‘ JAK1 hämmare filgotinib. Med AbbVie‘s rival drog stängning på anmälningar för godkännande, Gilead och Galapagos som behövs för den första filgotinib fas 3 att träffa mitt i prick. Det gjorde det. På andra håll, Boehringer Ingelheim förtäring upp sin oncolytic virus partner ViraTherapeutics i en 210 miljoner euro ($244 miljoner euro) affären. Crescendo Biologics och Medivir lagt till några stardust till deras C-sviter att hyra Pavel Pisa, M. D., Ph D., och Linda Basse, M. D., Ph D., respektive. Pfizer tillsammans med Cytoo till forskning Duchennes muskeldystrofi. Och mycket mer.—Nick Taylor

1. Gilead, Galapagos’ filgotinib ess första fas 3

En fas 3-studien av Gilead och Galapagos’ JAK1 hämmare filgotinib vid reumatoid artrit har träffat sitt primära mål. Data tyder på filgotinib är säker och effektiv som JAK rivaler inklusive AbbVie är upadacitinib, sätta scenen för en fyra-vägs kommersiella skrot.

2. Boehringer köper oncolytic virus start ViraTherapeutics

Boehringer Ingelheim har köpt oncolytic virus start ViraTherapeutics. Övertagandet är inriktad på vesicular stomatitis virus (VSV) kandidater Boehringer ser blir viktiga komponenter i sina ansträngningar att vinna mark i immuno-onkologi sektorn.

3. Crescendo namn ex-Roche ledare Pisa som gemensamma organisationen av marknaden

Crescendo Biologics heter Pavel Pisa, M. D., Ph D., som chief medical officer. Pisa är den förra gruppen chef för translationell medicin vid Roche, där han arbetat med utveckling av cancer läkemedel inklusive Avastin och Gazyva.

4. Medivir namn Linda Basse som GOM, lägga Darzalex R&D att uppleva dess kliniska team

Medivir har som heter Linda Basse, M. D., Ph D., som chief medical officer. Utnämningen sätter en ledare som spelat en huvudroll i utvecklingen av Darzalex ansvarig för att inleda Medivirs kliniska ledningen genom en kritisk period.

5. Efter att midphase floppen, Pfizer kranar Cytoo för att hjälpa till att identifiera DMD mål

Pfizer har slagit sig ihop med Cytoo att arbeta på en Duchennes muskeldystrofi (DMD) mål discovery-plattform. Tidigt stadium alliance (PDF) kommer en vecka efter att Pfizer stoppat utvecklingen av domagrozumab i DMD på grund av svag midphase data.

Och fler artiklar av obs>>