EuroBiotech Rapport—Gilead-Galapagos, Boehringer, Crescendo og Medivir leie CMOs og Pfizer-Cytoo

0
25

Velkommen til den nyeste utgaven av vår ukentlige EuroBiotech Rapporten. Vi starter denne uken med en av de mest nøye overvåket eiendeler på det Europeiske legemiddel utvikling scene, Gilead , og Galapagos‘ JAK1 inhibitor filgotinib. Med AbbVie‘s rival bedøve nærmer seg på registreringer for godkjenning, Gilead, og Galapagos nødvendig den første filgotinib fase 3 å treffe mark. Det gjorde det. Andre steder, Boehringer Ingelheim oppslukt sin oncolytic virus partner ViraTherapeutics i en €210 millioner (nok 244 millioner kroner) tilbyr. Crescendo Biologiske og Medivir lagt til noen stardust til sine C-suiter, ansette Pavel Pisa, M. D., Ph. D., og Linda ‘ Basse, M. D., Ph. D., henholdsvis. Pfizer sammen med Cytoo til forskning på Duchenne muskeldystrofi. Og mer.—Nick Taylor

1. Gilead, Galapagos’ filgotinib ess første fase 3

En fase 3 studie av Gilead og Galapagos’ JAK1 inhibitor filgotinib i revmatoid artritt har oppfylt sitt primære endepunkt. Data tyder på filgotinib er trygt og like effektivt som JAK rivaler inkludert AbbVie er upadacitinib, sette scenen for en fire-veis kommersielle skrap.

2. Boehringer kjøper oncolytic virus oppstart ViraTherapeutics

Boehringer Ingelheim har kjøpt oncolytic virus oppstart ViraTherapeutics. Overtakelse er fokusert på vesicular stomatitis virus (VSV) kandidater Boehringer ser blir viktige elementer i arbeidet med å få bakken i immuno-onkologi sektor.

3. Crescendo navn ex-Roche leder Pisa som CMO

Crescendo Biologiske har kalt Pavel Pisa, M. D., Ph. D., som medisinsk sjef. Pisa er den tidligere gruppen hodet av denne medisinen i Roche, hvor han jobbet med utvikling av onkologi medikamenter, inkludert Avastin og Gazyva.

4. Medivir navn Linda ‘ Basse som CMO, legge til Darzalex fou-opplevelse til sine kliniske teamet

Medivir har kalt Linda ‘ Basse, M. D., Ph. D., som medisinsk sjef. Avtalen setter en leder som har spilt en hovedrolle i utviklingen av Darzalex ansvaret for å innlede Medivir er klinisk rørledning gjennom en kritisk periode.

5. Etter midphase floppen, Pfizer kraner Cytoo for hjelp til å identifisere DMD mål

Pfizer har slått seg sammen med Cytoo til å arbeide på en Duchenne muskeldystrofi (DMD) mål discovery-plattformen. Tidlig stadium alliance (PDF) kommer en uke etter Pfizer stoppet utviklingen av domagrozumab i DMD på grunn av laber midphase data.

Og flere artikler av merk>>