José Baselga trekker seg fra MSK over offentliggjøring kontrovers

0
23

José Baselga, M. D., Ph. D., har trukket seg fra Memorial Sloan Kettering (MSK) Cancer Center i kjølvannet av en rapport om hans manglende evne til å utlevere sin finansielle bånd til stoffet utviklere i forskningsrapporter. Baselga innrammet sin avgang som et forsøk på å stoppe nyheter fra å bli en distraksjon for MSK.

The New York Times og ideelle redaksjon ProPublica brøt nyheten om Baselga disclosure bortfaller over helgen, og var den første til å dekke sin avskjedssøknad. Baselga detaljert begrunnelse for sin avskjedssøknad i et brev til MSK administrerende DIREKTØR Craig Thompson, M. D.

“Jeg er redd for min fortsatte rolle ledende klinisk arbeid og forskning vil bli for mye av en distraksjon til sykehuset,” Baselga skrev i sin avskjedssøknad brev. “Jeg tar det fulle ansvaret for å unnlate å gjøre de nødvendige opplysningene i vitenskapelige og medisinske tidsskrifter og i profesjonelle møter.”

En ny e-post fra Thompson til personalet på sykehuset foreslår Baselga situasjon har blitt en distraksjon for MSK løpet av de siste dagene. Thompson bemerket at spørsmål om Baselga finansielle bånd til selskaper “har forårsaket bekymring fra samfunnet, våre ansatte og viktigst våre pasienter og familiemedlemmer.”

RELATERT: Topp kreft forsker kalt ut for ikke å avsløre konflikter i medisinske tidsskrifter

Disse bekymringene kan ha avtatt over tid, slik at Baselga å komme videre med ledende klinisk arbeid og forskning på MSK. Men Baselga og MSK har i stedet bet situasjonen i fødselen. Debatten om at responsen er proporsjonal til den urett er sannsynlig å buldre på, med sterke følelser som blir uttrykt av begge sider.

Som en erfaren lege som spilte en viktig rolle i utvikling av kreft omsorg, Baselga avgang er et slag for feltet. På den annen side, slik høy profil leger må bli sett å være åpne for å bygge offentlig tillit og sette et eksempel for neste generasjon av leger.

Lisa DeAngelis, M. D., et nevro-onkolog, er satt til å fylle lege-in-chief post fraflyttet ved Baselga på en midlertidig basis. MSK er nå satt opp for å lete etter en permanent etterfølgeren til Baselga.