Lura muskler till att bränna mer fett

0
51

Övningen tvingar musklerna att bränna fett, men hur? Forskare vid Sanford-Burnham Prebys Medical Discovery Institute tror att de har upptäckt en viktig del av fett-förbränning—ett konstaterande som kan inspirera till nya behandlingar för fetma och typ 2-diabetes.

Nyckeln är ett protein som kallas sarcolipin, som bara finns i musklerna. Sarcolipin binder till en kalciumjon transporter som kallas SERCA, vilket i sin tur tvingar musklerna att förbruka mer energi så att de kan röra sig kalcium. För att få energi, bränner kroppen mer fett, laget upptäckt. De publicerade forskning i tidskriften Cell Reports.

Under studien, de tog möss med höga nivåer av sarcolipin och gav dem en kosthållning med hög andel fett. De djur som inte samlas fett i sina muskler, och inte heller utveckla insulinresistens och typ 2-diabetes. Djur med ingen sarcolipin, däremot, kämpade för att bränna fett.

Fetma forskare har länge känt till fetma hämmar funktionen av sarcolipin. Den Sanford-Burnham forskare menar att deras studie kan ge den insikt som behövs för att vända den kunskapen i terapier.

“Vi har mer SERCA pumpar än vi behöver. En del är bundet av sarcolipin, men det binder endast cirka 25 procent av SERCA pumpar på en gång. Vi skulle behöva för att hitta läkemedel som ökar effektiviteten i sarcolipin,” sade Sanford-Burnham professor och huvudansvarig Muthu Periasamy, Ph D., i ett uttalande. “Denna strategi kan hjälpa personer med metabola förhållanden, liksom de som har svårt att utöva.”

RELATERAT: 2 proteiner visa löfte som mål för behandling av fetma

Detta är den senaste i en rad av studier som noll i på specifika fetma-främjande av proteiner. I augusti, ett internationellt team av forskare publicerat nya rön som kan förklara varför vissa människor har en minskad känslighet för leptin, ett hormon som skapar en känsla av fullkomlighet. Och forskare vid University of Michigan och Vanderbilt University visade hur två proteiner, MC3R och MC4R, arbeta tillsammans för att upprätthålla god energibalans.

Förra året, en separat Sanford-Burnham lag publicerad forskning som är inriktad på natriuretiska peptider (NPs), som visade att öka NP signalering i fettvävnaden, hjälper till att förändra ohälsosamma vit fett till energi-brun bränna fett.