Oppervlak Biniszkiewicz, Chappel mee MPM Kapitaal als executive partners

0
23

Oppervlakte Oncologie ‘ s Detlev Biniszkiewicz, D. Ph., en Scott Chappel, D. Ph., hebben zowel de sprong naar MPM Kapitaal als uitvoerende partners. Ze helpen bij het identificeren van en toezicht houden op nieuwe investeringsmogelijkheden in de oncologie startups en leidinggevende functies in deze bedrijven.

Op de immunotherapie bij kanker-gericht Felle 15 winnaar, Biniszkiewicz president en CEO door 2017, voordat het bedrijf $108 miljoen beursgang eerder dit jaar. Chappel, één van de Oppervlakte van de oprichters, chief technology officer en overzag antilichaam generatie, de productie en de preklinische studies.

En het raken van de grond uitgevoerd, Chappel werd benoemd tot chief scientific officer voor MPM ‘ s portfolio bedrijf iTeos Therapeutics eerder deze zomer—die onlangs verhoogd van $75 miljoen in een serie B ronde te bewegen, zijn A2A antagonist in de kliniek in het volgende jaar, gericht op immunosuppressieve mechanismen.

Hij zal verantwoordelijk zijn voor het opbouwen van de iTeos’ pipeline en toonaangevende preklinische ontwikkeling als het in België gevestigde bedrijf breidt uit naar nieuwe kantoorruimte in Cambridge, Massachusetts.

Voorafgaand aan de Oppervlakte Oncologie, Chappel hielp Arteaus Therapeutics, dat werd overgenomen door Eli Lilly in 2014, en was CSO op Tokai Farmaceutische producten. Daarvoor was hij senior vice-president van het onderzoek op Dyax en een chief scientist bij Serono.

GERELATEERD: 2015 Felle 15 | het oppervlaktewater / Oncologie

“MPM is een van de weinige life-science-venture bedrijven vooral gericht op het investeren in een vroeg stadium oncologie, en we delen dezelfde passie te transformeren van de resultaten en het welzijn van patiënten die lijden aan kanker,” Biniszkiewicz zei in een verklaring.

Biniszkiewicz gevoegde Oppervlak kort na het ontstaan in 2015 met $35 miljoen aan risicokapitaal, nadat hij als VP van de strategie voor AstraZeneca ‘ s oncologie unit, waar hij hielp de ontwikkeling van Lynparza en Tagrisso. Hij verliet rustig de CEO de post ergens in 2017, het verblijf op het Oppervlak van een directeur. Oppervlak uiteindelijk Jeff Goater als nieuwe CEO, ongeveer een maand voordat de BEURSGANG.

Biniszkiewicz bekleedde meerdere functies bij Novartis, zoals global head of portfolio management en analyse, het verstrekken van toezicht van Novartis het onderzoek en de vroege ontwikkeling van de portefeuille.